Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ще одна країна погодилась навчати українських пілотів, а в майбутньому передати винищувачі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна погодилась навчати українських пілотів, а в майбутньому передати винищувачі

Франція погодилась навчати українських пілотів, щоб передати літаки Dassault Mirage 2000 для ЗСУ в майбутньому.

15 березня 2023, 19:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Франції оголосило, що готове розпочати навчання пілотів з України на своїх винищувачах Mirage 2000. За словами військових, це дасть змогу у майбутньому передати Україні французькі літаки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Intelligence Online.

Ще одна країна погодилась навчати українських пілотів, а в майбутньому передати винищувачі

Французький винищувач Dassault Mirage 2000. Фото з відкритих джерел

Перші обговорення про можливість передачу бойових літаків почалось 1 березня у верхній палаті парламенту Франції. А переговори про навчання українських пілотів веде безпосередньо міністр оборони Себастьян Лекорню. Очільник Міноборони Франції заявив, що його країна не має табу на відправку винищувачів до України.

За даними французьких ЗМІ Україна в перспективі може отримати 12 винищувачів Dassault Mirage 2000. Ці літаки планували списати та знищити та в майбутньому замінити на більш сучасні Rafale. Однак, тепер Міноборони Франції вирішують їх передати для України. Як зазначає видання Intelligence Online Україна не отримає ці літаки безкоштовно, а повинна буде виплачувати кредит впродовж певного часу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг армій світу за кількістю бойових літаків. Україна в рейтингу опинилась на 33 місці. Згідно з даними Global Firepower Збройні сили України мають у своєму розпорядженні 69 винищувачів. Франція зайняла 12 позицію, у цій країні Євросоюзу є понад 200 бойових літаків.

Також "Коментарі" писали, що Франція та Британія домовляються про розробку високоточної зброї для захисту від російської агресії. Про це оголосили лідери обох країн під час зустрічі в столиці Франції, Парижі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини