Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ще одна країна ЄС офіційно визнала російський режим терористичним
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна ЄС офіційно визнала російський режим терористичним

До України, Литви, Польщі та Естонії приєдналась Чехія, яка визнала російський режим терористичним

16 листопада 2022, 13:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України більшість країн світу засудили дії РФ. Частина з країн визнала режим у Росії терористичним. Тепер ще одна країна прийняла відповідну ухвалу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на офіційний сайт Нижньої палати Чехії.

Ще одна країна ЄС офіційно визнала російський режим терористичним

Чехія офіційно визнала російський режим терористичним. Фото: з відкритих джерел

У квітні Україна ухвалила відповідний документ за яким Російська Федерація визнана терористичною державою, яка знищує український народ та вчиняє воєнні злочини. У травні подібний документ ухвалив Сейм Литви.

Також до України та Литви приєднались Естонці. Їх парламент під назвою Рійгікогу 18 жовтня засудив дії РФ, а 26 жовтня Сенат Польщі визнав владу у Росії терористичною.

Окрім кількох країн, які засуджують російський режим з Путіним на чолі, Парламентська асамблея Ради Європи також прийняла відповідний документ.

Тепер до цих країн та організацій додалась і Чехія. 15 листопада Нижня палата країни прийняла відповідну резолюцію, за яку проголосували 129 депутатів з 156. Проти виступили 14 посадовців з опозиційної партії "Свобода та пряма демократія", решта утримались.

"Палата депутатів парламенту засуджує російську агресію в Україні, відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 2 березня 2022 року", — йдеться у повідомленні.

Також у повідомлені посадовці Чехії не визнають анексію українських територій та засуджують напади на цивільне населення та інфраструктуру України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський засуджує військову діяльність Російської Федерації, зокрема і масові ракетні обстріли території України.

Також "Коментарі" повідомляли заяву Олафа Шольца, який назвав свою версію того, хто винен у ракетних обстрілах Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини