Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ще один злочин РФ: в окупації запровадили військову підготовку для школярів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один злочин РФ: в окупації запровадили військову підготовку для школярів

Школярам викладатимуть вогневу, тактичну та бойову дисципліни

3 вересня 2024, 20:19
Поділіться публікацією:

Представники російсько-окупаційних адміністрацій продовжують політику мілітаризації дітей на тимчасово окупованих територіях України. 

Ще один злочин РФ: в окупації запровадили військову підготовку для школярів

Росія продовжує мілітаризацію українських дітей. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, у закладах середньої освіти додані "освітні програми", які спрямовані на подальше розширення мобілізаційного ресурсу. Зокрема, з початку навчального року у середніх навчальних закладах окупанти запровадили нову навчальну дисципліну — “Основы безопасности и защиты родины”. Росіяни навчатимуть школярів основним алгоритмам вогневої, тактичної, медичної та інших дисциплін бойової підготовки. Також будуть організовані практичні заняття.

За інформацією Центру спротиву, викладати дисципліну будуть спеціально підготовлені викладачі з РФ, які пройшли навчання за додатковою програмою підвищення кваліфікації.

Таким чином, відзначає Центр спротиву, ворог намагається розширювати свій мобілізаційний ресурс для ЗС РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що звільнення керівника "Укренерго" Володимира Кудрицького, що відбулося, за визнанням незалежних членів Наглядової ради, під тиском та ще й у такий критичний час для енергетичної системи, виглядає як свідоме шкідництво для енергетичної безпеки держави і пряме перешкоджання євроінтеграції (бо цілковито знищена реформа корпоративного управління та зруйновано довіру партнерів у царині взаємодії з відновлення енергосистеми), заявила нардеп Іванна Климпуш-Цинадзе.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський балістичний удар по Полтаві призвів до загибелі понад 50 людей та майже 200 поранених. Повітряні тривоги, що лунали протягом години після атаки, завадили рятувальникам швидко розпочати пошук постраждалих. Повітряна тривога пролунала у Полтаві саме в момент вибуху, що значно ускладнило евакуацію та доступ до бомбосховищ. За словами Сергія Капліна, після першого удару тривога поновлювалася кілька разів протягом години, що створювало додаткову загрозу для рятувальників та цивільного населення. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини