Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ще один союзник заявив, що на складах немає зброї для відправки в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один союзник заявив, що на складах немає зброї для відправки в Україну

Прага пропонує партнерам просто замовляти зброю у чеських виробників та передавати її Україні

27 листопада 2023, 08:10 comments2745
Поділіться публікацією:

Чехія вже не має зброї на складах, яку могла б передавати українській армії для відбиття російської агресії, тому зараз уряд знайшов альтернативу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі чеського телебачення заявила міністр оборони країни Яна Чорнохова, пише видання "Ceske Noviny".

Ще один союзник заявив, що на складах немає зброї для відправки в Україну

Військова допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначила, що компанії-виробники зброї отримують експортні ліцензії на постачання своєї продукції в Україну, зокрема в рамках міжнародного партнерства з урядами інших країн.

"З військового майна лишається небагато, що ми могли б відправити в Україну. З іншого боку, ми постараємося компенсувати неможливість відправлення майна з наших запасів (тому що ми не хочемо поставити під загрозу нашу обороноздатність), ліцензіями на експорт, які ми надаємо приватним компаніям", — розповіла Чорнохова.

Вона зазначила, що Чехія має вільні виробничі потужності, щоб допомогти Україні через приватні компанії, про що також знають партнери за кордоном.

Чорнохова нагадала, що раніше Данія відправила Україні 50 БМП, 2500 пістолетів, 7000 гвинтівок, 500 ручних кулеметів та 500 снайперських гвинтівок, придбаних саме у чеських виробників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни почали масовано атакувати Україну дронами, а також продовжують наступ на низці напрямків, включаючи Авдіївку. Міжнародна ситуація для нас ускладнюється. Допомога з боку США пробуксовує, у низці європейських країн (спочатку Словаччина, тепер Нідерланди) до влади приходять ультраправі сили, які виступають за припинення підтримки України. Все частіше лунають заклики до переговорів між Києвом та Москвою. Експерти оцінили те, що відбувається на військових та дипломатичних фронтах для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

небайдужий

27 листопада 2023, 20:31

влада, надіялась на нескінчену, дармову допомогу, яка поступово зменшується, втратила час. З запізненням схаменулась і почали дещо ліпити, але цього невистачає щоб компенсувати втрати від зменшення допомоги від Заходу. З 2014троку по 2022 рік ми обходились без криму, лнр і днр. Навіщо в даній стуаціїї, коли зруйнований Схід і Південь України відповідно і економіка України сходу і півдня (всієї України) , коли сильно відчувається недостаток озброєння для повної деокупаціїї, українцям віддавати життя, коли перемогти раша навалу на полі бою неможливо із-за великої різниці у ресурсах ( євросоюз за роки війни обогатив рашу на сотні міліардів євро), за ці розорені і тепер нікому не потрібні території. Бойові дії пора закінчувати ( я не називаю це війною бо у влади нехватило розуму, боязнь, на дипломатичному рівні признати раша СВО війною, не маючу власного виробництва озброєння ворога неможливо перемогти! А на заході проблеми наростають – значить проблеми з допомогою також будуть рости, а нам пудрили мізки що в 2023 році ЗСУ будуть гуляти по криму і т.д.Є над чим подумати!!!!!!!!!!!!!!!!!!

сашко.

27 листопада 2023, 13:36

Це браво... ато тільки дайте а самі не До чого. за два роки пальцем нестукнули ... тільки обкрадати герої... получайте по заслузі...браво.


Новини