Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ще один претендент на пост президента США закликав до перемир'я в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один претендент на пост президента США закликав до перемир'я в Україні

Республіканець Рон Десантіс заявив, що сторони повинні вже зараз прийти до припинення вогню

27 квітня 2023, 07:40
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", губернатор-республіканець Флориди Рон Десантіс, який може стати кандидатом у президенти США, заявив, що підтримує ідею припинення вогню в Україні. Про це він заявив в інтерв'ю японському англомовному тижневику "Nikkei Asia".

Ще один претендент на пост президента США закликав до перемир'я в Україні

Рон Десантіс. Фото: з відкритих джерел

Десантіс заявив, що на користь усіх спробувати досягти такого стану, коли протиборчі сторони в Україні зможуть прийти до припинення вогню.

"Ви ж не хочете опинитися в ситуації, подібній (битві при) Вердені, коли ви просто матимете масові жертви, масові втрати і в результаті зайдете в глухий кут", — додав він, маючи на увазі найдовшу битву Першої світової війни, в якій загинуло близько 700 000 людей.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що припинення вогню лише дозволить Росії перегрупувати свої сили та затягне війну на більш довгий час.

Минулого місяця Десантіс, який ще не оголосив про намір балотуватися, викликав гнів навіть у власній Республіканській партії, назвавши війну "територіальною суперечкою" та заявивши, що "подальше заплутування" в Україні не є частиною "життєво важливих національних інтересів" США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому все ж таки відбулися телефонні переговори Володимира Зеленського та Сі Цзіньпіна – які від них очікування. Експерти детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Вашингтоні представили двопартійний проект резолюції "Про позицію Палати представників щодо умов перемоги України". Такими, на думку авторів, є відновлення міжнародно визнаних кордонів України 1991; післявоєнна інтеграція України до НАТО та інших євроатлантичних інститутів; виплата РФ репарацій України; допомога світової спільноти у відновленні нашій країні; притягнення російського керівництва до відповідальності за загарбницьку війну. Що означає така резолюція? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини