Ще один "Алігатор" відлітав своє: що сталося в Курській області

Військові пропагандисти РФ скаржаться на втрату вертольота Ка-52 у Курській області

Російські військові пропагандисти стверджують, що 10 серпня був збитий російський гелікоптер Ка-52 "Алігатор". Місцем пригоди ворог попередньо називає Курську область, куди нібито нещодавно зайшли українські сили. Як передає портал "Коментарі", щонайменше три Telegram-канали росіян, які вважаються у колі ворога "топовими", заявили про падіння Ка-52.

За попередніми даними, це сталося у Курській області. Пропагандисти стверджують, що країни-агресора Сили оборони, що нібито зайшли на територію, збили "Алігатора" прямим потраплянням з переносного зенітно-ракетного комплексу Stinger.

Варто зазначити, Ка-52 "Алігатор" - російський вертоліт нового покоління, що експлуатується з 2011 року. Має гармату з лазерним наведенням, протитанковий ракетний комплекс та інше озброєння. Вартість одного вертольота – близько $16 млн. Російська пропаганда називала його "летючим танком".

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗСУ відкрили нову сторінку в історії воєн: скільки росіян залишилося літаків Су-34.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на території Брянської, Курської та Білгородської областей (РФ) було запроваджено режим контртерористичної операції (КТО). Москва пояснює заходи щодо підвищення "загрози" з боку України. Про це йдеться у повідомленні російського Національного антитерористичного комітету (НАК) та виконуючого обов'язки губернатора Курської області Олексія Смирнова.

Раніше "Коментарі" писали - на Заході розповіли, скільки часу може піти на повернення РФ територій Курської області.