Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ще дві країни НАТО готові спільно навчати українських військових: хто наважився
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще дві країни НАТО готові спільно навчати українських військових: хто наважився

База Литовсько-Польсько-Української бригади готова для підготовки українських військових

5 вересня 2024, 13:35 comments3765
Поділіться публікацією:

Литва і Польща готові навчати військових Збройних сил України. Відповідний вишкіл може проходити на спільній платформі. Як інформує портал "Коментарі", про це на спільній прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив глава литовської держави Гітанас Науседа.

Ще дві країни НАТО готові спільно навчати українських військових: хто наважився

Навчання українських військових. Фото: із відкритих джерел

Литовський лідер зазначив, країни готові використовувати базу розташованої в Польщі Литовсько-Польсько-Української бригади (ЛитПолУкрбриг) для підготовки українських військових.

"Ми готові використовувати наші спільні платформи. Ми маємо в Польщі базу Литовсько-Польсько-Української бригади. Ми готові до навчання українських військових на базі цієї бригади", — запевнив Науседа.

Президент Литви підкреслив, що вони з польським колегою відвідають бригаду вже у четвер, 5 вересня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — члени Європейського Союзу зустрінуться найближчим часом, щоб обговорити можливість відправити своїх військових інструкторів в Україну. Серед країн ЄС утворилось два табори. Одні вказують на ризики, які може нести відправка іноземних інструкторів в Україну, тоді як інші наполягають на необхідності допомогти Києву.

Україна в кінці травня надіслала лист до головного дипломата ЄС Жозепа Борреля прийняти рішення щодо відправки іноземних інструкторів в Україну. За інформацією німецького видання WELT AM SONNTAG, міністри закордонних справ і оборони Європейського Союзу вперше  обговорять це питання наступного тижня, а остаточне рішення буде увалено не пізніше листопада.

У середині листопада мандат нинішньої Європейської тренувальної місії для українських військових має бути продовжено на два роки. Таким чином, ЄС може розширити документ та офіційно залучити своїх солдатів до тренувань на території України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини