Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЄС обговорює відправку військових інструкторів в Україну: які країни за, а хто проти
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС обговорює відправку військових інструкторів в Україну: які країни за, а хто проти

Франція закликає відправити іноземних інструкторів в Україну, однак група країн на чолі з Німеччиною не підтримує таке рішення через загрози ударів Росії по персоналу ЄС.

27 серпня 2024, 09:18
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Члени Європейського Союзу зустрінуться найближчим часом, щоб обговорити можливість відправити своїх військових інструкторів в Україну. Серед країн ЄС утворилось два табори. Одні вказують на ризики, які може нести відправка іноземних інструкторів в Україну, тоді як інші наполягають на необхідності допомогти Києву.

ЄС обговорює відправку військових інструкторів в Україну: які країни за, а хто проти

ЄС може відправити іноземних інструкторів в Україну. Фото з відкритих джерел

Україна в кінці травня надіслала лист до головного дипломата ЄС Жозепа Борреля прийняти рішення щодо відправки іноземних інструкторів в Україну. За інформацією німецького видання WELT AM SONNTAG, міністри закордонних справ і оборони Європейського Союзу вперше  обговорять це питання наступного тижня, а остаточне рішення буде увалено не пізніше листопада.

У середині листопада мандат нинішньої Європейської тренувальної місії для українських військових має бути продовжено на два роки. Таким чином, ЄС може розширити документ та офіційно залучити своїх солдатів до тренувань на території України.

Перші неформальні дискусії щодо цього питання виникли в липні. Завдяки їм сформувалось дві групи країн. Франція закликає виконати прохання Києва та надіслати своїх інструкторів в Україну. Париж підтримують країни Балтії, Польща, Швеція та Данія. Натомість протистоїть цьому Німеччина, яку підтримують Угорщина, Австрія, Словенія та Мальта.

Основний аргумент табору на чолі Німеччини полягає у тому, що Росія може визнати іноземних інструкторів на території України законними цілями та атакувати їх.

"Той факт, що Росія може досягти будь-якої частини України за допомогою балістичних ракет і безпілотників, призведе до найвищого рівня загрози для військового персоналу ЄС", – аналізує дипломатична служба ЄС та вказує, що для іноземних інструкторів у будь-якому випадку потрібні "надійні плани евакуації".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий пояснив, що не так з підготовкою українських солдатів за кордоном.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на можливу відправку іноземних інструкторів в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини