Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ затримали агентку ФСБ: які завдання агресора виконувала
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ затримали агентку ФСБ: які завдання агресора виконувала

Жінка передавала координати, якими ворог обстрілював Великописарівську громаду Сумської області

29 березня 2024, 10:55
Поділіться публікацією:

Правоохоронцям вдалося затримати агентку ФСБ, яка готувала серію повітряних ударів по Сумській області, у тому числі із застосуванням керованих авіабомб. Тепер їй загрожує довічне ув'язнення. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба СБУ та Офісу Генерального прокурора.

СБУ затримали агентку ФСБ: які завдання агресора виконувала

СБУ затримала агентка ФСБ. Фото Офісу Генерального прокурора

"В результаті комплексних заходів затримано агентку ФСБ, яка готувала серію повітряних ударів по регіону, у тому числі із застосуванням керованих авіабомб", — зазначають у СБУ.

Щоб виконати завдання, фігурантка мала вистежити локації українських військ, позначити їх координати на карті та направити відповідний "звіт" окупантам. Насамперед, вона намагалася виявити опорні укріпрайони та встановити розташування підрозділів Сил оборони.

Для цього російська агентка під виглядом пересічної громадянки оминала прикордонну місцевість та приховано фіксувала "потрібні" об'єкти на камеру власного телефону.

"Співробітники СБУ задокументували злочинні дії фігурантки та затримали її "на гарячому", коли вона намагалася здійснити нову розвідувальну вилазку", — повідомили у Службі Безпеки.

Одночасно було проведено комплексні заходи щодо забезпечення особового складу, озброєння та боєприпасів українських військ на території регіону.

Повідомляється, що основними цілями ворога були оборонні позиції ЗСУ у 5-кілометровій зоні поблизу державного кордону України.

За даними слідства, ворожою поплічницею виявилася мешканка селища Велика Писарівка Охтирського району, ідеологічна прихильниця рашизму. Після початку повномасштабного вторгнення РФ вона виражала у російських соцмережах антиукраїнські наративи. Таким чином вона потрапила в поле зору ФСБ і згодом була завербована ворожою спецслужбою.

Спочатку зрадниця шпигунила для окупантів у прикордонному районі, де вона проживала. Але після його обстрілу рашистами жінку разом із її односельцями евакуювали до іншого населеного пункту Сумської області. Там вона оформилася як переселенка та планувала за завданням ФСБ надалі збирати розвіддані Сили оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що свідчить ситуація на фронтах: чи можливий прорив у війні найближчим часом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини