Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ затримала депута-комуніста, який наводив російські ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ затримала депута-комуніста, який наводив російські ракети

Засуджений за спробу держперевороту екс-депутат-комуніст співпрацював з ФСБ

29 травня 2023, 19:32
Поділіться публікацією:

СБУ затримала колишнього депутата-комуніста Запорізької міськради, який "наводив" російські ракети на Запоріжжя. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу відомства. Судячи по фото та опису, мова йде про Юрія Петровського.

СБУ затримала депута-комуніста, який наводив російські ракети

Затримання російського агента

Він був затриманий контррозвідкою Служби безпеки в центрі міста, біля колишнього Запорізького обкому КПУ.  За даними СБУ, за його наведенням російські загарбники здійснили серію ракетних ударів по місту в квітні та травні поточного року. Від них загинуло троє місцевих жителів. Також було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне з промислових підприємств регіону.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився палкий прихильник комунізму, який у 2001 році отримав 6 років тюрми за планування державного перевороту в Україні. Тоді заколотник планував загітувати представників танкового учбового центру "Десна" здійснити марш на столицю та захопити Київ. 

У 2013-14 роках Юрій Петровський був активним учасником запорізького Антимайдану. У 2015 році майже пів року був депутатом Запорізької міської ради. Він також був активним учасником прокремлівської організації "Союз радянських офіцерів".

Як повідомляє СБУ, наприкінці 2022 року його завербував кадровий співробітник ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Для виконання ворожих завдань російський агент сформував власну інформаторську мережу. До її складу ввійшли колишні однопартійці фігуранта, які проживають у Запоріжжі. Через них він "втемну" отримував інформацію про діючі промислові підприємства і технічний стан критичної інфраструктури.

Потім агент особисто виїжджав на місцевість і проводив приховану фото- та відеофіксацію українських об’єктів. Отримані відомості передавав РФ для підготовки повітряних атак по території регіону.

Після ворожих ударів зловмисник "звітував" про їхні наслідки до ФСБ.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого виявлено мобільні телефони, які він використовував для спілкування з російською спецслужбою.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Тим часом, російський губернатор закликав до якнайшвидшого захоплення Харкова, йому нагадали про "яєчко".

Кремль масово висилає представників Німеччини з Росії. 

А чоловік під час сексу отримав потрійний "перелом" статевого органа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини