Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ затримала чоловіка, котрий передавав інформацію окупантам про наслідки ракетного удару по багатоповерхівці в Запоріжжі
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ затримала чоловіка, котрий передавав інформацію окупантам про наслідки ракетного удару по багатоповерхівці в Запоріжжі

Затримано чергового посібника окупантів, котрий допомагав російським спецслужбам із території України

6 квітня 2023, 12:45
Поділіться публікацією:

Житель Запоріжжя, працівник ІТ,  після ракетного  обстрілу багатоповерхівки у місті, 22 березня поділився інформацією про наслідки удару  із росіянами. Про це повідомляють у СБУ, пишуть "Коментарі".

СБУ затримала чоловіка, котрий передавав інформацію окупантам про наслідки ракетного удару по багатоповерхівці в Запоріжжі

Фіксував наслідки ракетного удару по будинку у Запоріжжі

"Встановлено, що саме він зафіксував та переслав ворогу фото зруйнованого багатоквартирного будинку, по якому загарбники вдарили 22 березня. Така інформація потрібна була окупантам для підготовки нових обстрілів регіону", -  кажуть у повідомленні контррозвідки СБУ.

Дистанційно чоловік поширював і проросійську пропаганду у соціальних мережах. У дописах, житель Запоріжжя підтримував дії росіян та країни-агресорки. Таким чином, за даними відомства ним "зацікавилися" російські спецслужби, які й запропонували співпрацювати із ними.

"Чоловік для листування з окупантами використовував месенджер Телеграм, а передачу зібраних відомостей здійснював у вигляді фото- та відеоматеріалів будівель з описом прилеглої території. Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено мобільний телефон із доказами листування з ворогом", — додають в СБУ.

Того дня, 22 березня, окупанти випустили по Запоріжжю шість ракет. Одна з них влучила між двома багатоповерхівками. Внаслідок атаки, постраждали тридцять сім людей. Двоє загинули.

Як писали "Коментарі", ракетний удар по Запоріжжю: Лавров цинічно виправдав Росію та у всьому звинуватив Захід. Лавров звинуватив Захід нібито у "невиконанні зобов'язань", через що у "Росії не залишилось вибору".

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Зеленський прокоментував удар по Запоріжжю. Ракета влучила в будинок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини