Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ оголосила у розшук Гундяєва: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ оголосила у розшук Гундяєва: що відомо

Українська спецслужба оголосила у розшук керівника РПЦ

15 грудня 2023, 23:17
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України оголосила у розшук Володимира Гундяєва, який очолює Російську православну церкву. Інформація про розшук патріарха Кирила розміщена у відповідній базі Міністерства внутрішніх справ України, передає портал "Коментарі".

СБУ оголосила у розшук Гундяєва: що відомо

Патріарха Кирила оголосили у розшук. Фото з відкритих джерел

В Україні Володимиру Гундяєву інкримінують ч. 3 ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 2 ст. 437 ККУ (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій). 

У базі розшуку МВС датою зникнення патріарха Кирила вказано 11 листопада, а місце — Москва. Інкриміновані керівнику РПЦ статті передбачають запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Раніше українські правоохоронці оголосили Володимиру Гундяєву підозру за "благословення" вбивств українців російськими окупантами. За даними слідства, для антиукраїнської пропаганди патріарх Кирило використовує релігійні громади РПЦ на території Росії та представників УПЦ МП в Україні. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що близько 40% українських підприємств, які є членами Американської торговельної палати в Україні, переконані, що у 2025 році війна з Росією закінчиться. 

"Коментарі" також писали, що Україна може вже до літа наступного року зазнати поразки у війні з Росією, якщо західні партнери не забезпечать її додатковою підтримкою. Як наголошує СNN, за оцінками західних чиновників, затримка США допомоги Києву може відчутно послабити обороноздатність України. При цьому співрозмовники видання допускають, що у довгостроковій перспективі Україна може програти війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини