Головна Новини Суспільство Війна з Росією САУ «Паладин» вже в Україні: на що здатна ця зброя
commentss НОВИНИ Всі новини

САУ «Паладин» вже в Україні: на що здатна ця зброя

Самохідні гаубиці M109A6 "Паладин" приїхали в Україну та можуть брати участь в контрнаступі.

4 травня 2023, 13:43 comments3458
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сполучені Штати обіцяли відправити 155-мм самохідні гаубиці M109A6 "Паладин" до України на початку року. Українські військові пройшли підготовку і готові використовувати їх на передовій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на OSINT-дослідників Ukraine Weapons Tracker.

САУ «Паладин» вже в Україні: на що здатна ця зброя

Самохідні гаубиці M109A6 "Паладин" приїхали в Україну. Фото з відкритих джерел

Українські союзники намагаються якомога швидше відправити всю обіцяну техніку, щоб українські військові пройшли навчання та змогли її використати в контрнаступальних діях проти російської армії. Ймовірно, це буде одна з найбільших військових операцій з використанням західної техніки, включно з танками, бронетранспортерами та гаубицями. Серед останніх також можуть бути американські M109A6 "Паладин".

Гаубиця M109 — це зброя, яка надійшла до армії США у своїй базовій версії 60 років тому, у 1963 році. Однак "Паладин" — це сучасна версія, яка потрапила в збройні сили Сполучених Штатів у 1994 році. А остання версія М190А7 — у 2015.

Що стосується бойових можливостей гаубиці, то залежно від боєкомплекту вона може вражати російські сили на відстані до 21 км, якщо використовуватиме класичні боєприпаси, 30 км з ракетними боєприпасами та 40 км, якщо будуть застосовані високоточні снаряди Excalibur. Американська гаубиця здатна розвивати швидкість до 60 км/год. Перевага САУ "Паладин" у мобільності. Гаубиця може вести вогонь менше ніж через хвилину після зупинки і одразу змінювати своє місце, аби уникнути ударів російських сил.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Москві звинуватили США в атаках на Кремль: пригрозили відповіддю Україні.

Також "Коментарі" писали про британського військового, який заявив про готовність України завдати рішучих ударів по росіянах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини