Головна Новини Суспільство Війна з Росією Саркозі назвав два способи закінчити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Саркозі назвав два способи закінчити війну в Україні

Колишній президент Франції намагається схилити Україну до переговорів з Росією.

14 вересня 2023, 15:53
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі стверджує, що Україні не слід вступати до НАТО. На його думку, такі дії не принесуть миру та стануть "провокацією для Росії". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Саркозі в ефірі французького телеканалу BFM TV.

Саркозі назвав два способи закінчити війну в Україні

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі. Фото з відкритих джерел

Французький політик Ніколя Саркозі вважає, що Україні слід почати вести переговори з Росією щодо закінчення війни.

"Є два способи закінчити війну: знищити один одного (але я попереджаю: нам не вдасться знищити другу ядерну державу світу і ми поринемо у світову війну) або дипломатичні переговори", — розповів колишній президент Франції.

Це не перші подібні заяви Саркозі, минулого місяця для реклами своєї нової книги Саркозі закликав Україну змиритись з втратою територій на користь Росії. Крім того, політик закликав Україну бути й надалі нейтральною та не приєднуватись не лише до НАТО, а й до Європейського Союзу.

На ці слова відреагував Зеленський та запросив Саркозі відвідати Бучу, щоб побачити до чого "призвела політика поступок Росії" за останні 14 років.

Нагадаємо, що в 2008 році в Бухаресті проходив саміт НАТО, де Франція на чолі з Саркозі та Німеччина під керівництвом Меркель блокували вступ України та Грузії до альянсу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Саркозі розповів, як потрібно завершити війну в Україні.

Також "Коментарі" писали, що президент Фінляндії зробив тривожний прогноз щодо завершення війни. Фінський лідер вважає, що українським силам буде складно відвоювати території через потужний захист російської армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини