Головна Новини Суспільство Скандали Саркозі розповів, як потрібно завершити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Саркозі розповів, як потрібно завершити війну в Україні

Колишній президент Франції закликав провести референдум в Криму та віддати його Росії. Подібний крок французький політик пропонує здійснити і на окупованих територіях.

17 серпня 2023, 10:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що окуповані Росією українські землі є "спірними територіями" і найкращим виходом буде проведення референдуму на цих територіях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Le Figaro.

Саркозі розповів, як потрібно завершити війну в Україні

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі. Фото з відкритих джерел

Ніколя Саркозі, який був президентом Франції з 2007 по 2012 роки заявив, що війна в Україні не зможе закінчитись військовим шляхом, а єдиним виходом є "дипломатія, дискусія та пошук прийнятного рішення".

Експрезидент Франції визнає, що анексія Криму Російською Федерацією у 2014 році була порушенням міжнародного права. Однак за словами Саркозі потрібно провести референдум у Криму, який підтвердить, що анексований півострів це частина Росії.

"Організований під суворим контролем міжнародної спільноти для підтвердження поточного стану справ, тобто приєднання Криму до Росії", — говорить Саркозі.

Французький політик пропонує подібну ідею застосувати і до окупованих в Україні територій, які Саркозі називає "спірними". Колишній президент стверджує, що припинення війни можливе лише через референдум на окупованих територіях під наглядом міжнародної спільноти. За словами Саркозі він здатний "розв'язати ці територіальні питання остаточно та прозоро".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишнього президента Франції Ніколя Саркозі засудили за корупцію.

Також "Коментарі" писали, що у Франції критично відреагували на російські нічні атаки по українських містах та заявили, що це цинізм з боку Російської Федерації, яка продовжує свою агресію проти цивільного населення в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини