Головна Новини Суспільство Війна з Росією Санкції санкціями, а Росія закуповує на Заході комплектуючі для дронів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції санкціями, а Росія закуповує на Заході комплектуючі для дронів: подробиці

У Росії знайшли шляхи, як оминати західні санкції

16 грудня 2022, 07:20
Поділіться публікацією:

Російська компанія "Спеціальний технологічний центр", яка виробляє безпілотники, незважаючи на санкції, досі закуповує західні комплектуючі для дрону "Орлан-10". Найцікавіше, що посередники у США, Китаї та Росії допомагають Москві не звертати увагу на обмеження. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у спільному розслідуванні видань "Важливі історії", "Reuters" та "Британський інститут оборонних досліджень" (RUSI).

Санкції санкціями, а Росія закуповує на Заході комплектуючі для дронів: подробиці

Комплектуючі для дрону "Орлан-10". Фото: із відкритих джерел

Повідомляється, що росіяни можуть, як і раніше, запускати по Україні "Орлани", тому що отримують комплектуючі від американських Altera та Xilinx, Texas Instruments, Microchip Technology, Analog Devices, Linear Technology, європейських STMicroelectronics та NXP Semiconductors, японських Renesas Electro .

Всі ці компанії знають про дію санкцій, тому не повинні постачати комплектуючі до Росії. Але для того, щоб обійти обмеження і був створений ланцюжок посередників, коли торгівля не ведеться, а через багатьох посередників, зв'язок яких довести дуже непросто.

Читайте також на порталі "Коментарі" — координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що є свідчення про укладання угоди про постачання Іраном балістичних ракет до Росії. Про це пише World Today News. Крім того, Іран та Росія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо розширення співпраці у космічній галузі, повідомляє офіційне інформаційне агентство IRNA. Чим Україна і наші партнери можуть відповісти на розширення військово-технічного співробітництва між Москвою та Тегераном, який фактично вступив у війну на боці РФ? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини