Головна Новини Суспільство Війна з Росією Санкції для видимості: у чому зізналися десятки британських компаній
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції для видимості: у чому зізналися десятки британських компаній

У багатьох випадках фірми порушують санкції протягом кількох годин або днів після того, як Великобританія додає компанію до списку санкцій

19 серпня 2024, 11:32 comments1491
Поділіться публікацією:

75 британських компаній визнали, що могли порушити санкції проти Російської Федерації минулого року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Times".

Санкції для видимості: у чому зізналися десятки британських компаній

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що згідно з даними Управління щодо застосування фінансових санкцій, з моменту вторгнення Росії на Україну в лютому 2022 року кількість компаній, які добровільно попередили Казначейство про можливе порушення санкцій, досягла 161.

Порушення санкцій може спричинити цивільні штрафи у розмірі 1 мільйона фунтів стерлінгів, а це приблизно 1,3 мільйона доларів, або 50% від вартості порушення, залежно від того, що більше. Також можуть порушувати стосовно цих компаній кримінальні справи, в рамках чого можуть бути накладені необмежені штрафи або винесені вироки аж до тюремного ув'язнення.

На сьогоднішній день найбільший цивільний штраф, призначений у Великій Британії за порушення санкцій проти Росії, становить 20,5 мільйона фунтів стерлінгів, а це майже 26 мільйонів доларів, і відноситься до порушень, що мали місце в період з 2015 по 2018 рік.

Партнер юридичної фірми Pinsent Masons Стейсі Кін каже, що більшість нещодавніх порушень санкцій, найімовірніше, були випадковими.

"У багатьох випадках фірми порушують санкції протягом кількох годин або днів після того, як Великобританія додає компанію до списку санкцій", — сказала вона.

За її словами, якщо компанії хочуть домогтися від влади Великобританії поблажливого ставлення до порушень санкцій, їм необхідно самостійно повідомляти про це. Проблема для бізнесу полягає в тому, що особи та організації, які потрапили під санкції, як і раніше, прагнуть закріпитися у Великій Британії, торгувати з британськими контрагентами або отримати доступ до британських інвестицій. Часто вони роблять це через підставні компанії чи трасти, де важче простежити, хто є кінцевим власником.

Станом на лютий цього року Великобританія запровадила санкції щодо близько 2 000 приватних осіб, компаній та груп у Росії.

Минулого року агентство Moral Rating Agency виявило, що зі 122 найбільших корпорацій світу, пов'язаних з Росією на момент вторгнення в Україну в лютому 2022 року, лише 17 вийшли зі всіх видів діяльності, а 46 не оголосили про вихід. Чимало їх ми були китайськими компаніями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія може бути спокійною: тепер Казахстан готовий заплющити очі на санкції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини