Головна Новини Суспільство Війна з Росією Санкції для сміху: на Заході визнали, що економіка Росії зростає
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції для сміху: на Заході визнали, що економіка Росії зростає

"Тіньовий флот" РФ став головною лазівкою для обходу західних санкцій

сьогодні, 14:14
Поділіться публікацією:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 45 країн запровадили понад 5000 санкцій щодо чиновників, установ та компаній, націлених на все. У результаті під санкціями опинилися тисячі бізнесменів та компаній, включаючи чиновників із найближчого оточення Володимира Путіна. Центробанк РФ у результаті втратив доступ до 300 мільярдів доларів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання CBS News.

Санкції для сміху: на Заході визнали, що економіка Росії зростає

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що країни G7 хотіли обмежити доходи Росії від нафти, але побоялися прибирати її з ринку, побоюючись, що нестача нафти викличе глобальний стрибок цін, тому встановили граничну ціну 60 доларів за барель.

Росія є третім за величиною виробником нафти у світі, і цього року, незважаючи на обмеження цін, доходи від продажу нафти та газу зростуть на 2,6% і становитимуть майже 240 мільярдів доларів. Кремль оминає обмеження за допомогою "сірого флоту". Для маскування постачання нафту перевантажують із сумнівного танкера на легальні.

Керуючий компанією зі Стокгольма Самір Мадані зазначив, що "тіньовий флот" складається приблизно з 200 суден. За його словами, більша частина нафти з Росії прямує до Китаю чи Індії. Аналіз даних Міністерства торгівлі Індії за чотири роки показав, що вартість імпорту російської нафти до Індії зросла більш ніж на 2000% з моменту вторгнення в Україну.

Більша частина цієї нафти надходить до індійського порту під назвою Сікка, де вона переробляється в інші нафтопродукти, які не завжди залишаються в Індії. Один із танкерів із нафтопродуктами з індійського порту Сікка пройшов навколо Африки і через Атлантичний океан досяг Нью-Йорка.

Російський обхідний маневр дає свої результати. Майже вся її сира нафта продається вище за граничну ціну.

Читайте на порталі "Коментарі" — ЄС готується змінити режим санкцій проти РФ: яка причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини