Головна Новини Суспільство Війна з Росією Санду розповіла, як Путін хоче використати молдаван у війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Санду розповіла, як Путін хоче використати молдаван у війні в Україні

Президентка Молдови пояснила, чому Путін спростив отримання громадянства Росії для громадян з кількох країн.

28 грудня 2023, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що президент Росії Володимир Путін хоче залучати молдаван як "гарматне м’ясо" на війну в Україні. За словами Санду російський диктатор не зупиниться лише на агресії проти України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Point.

Санду розповіла, як Путін хоче використати молдаван у війні в Україні

Президентка Молдови Мая Санду. Фото з відкритих джерел

В середині грудня Путін підписав закон, який дозволяє громадянам Молдови, Казахстану та Білорусі отримати громадянство Росії за спрощеними умовами. На думку Санду, таким чином Путін хоче поповнити свою армію для війни в Україні.

"Зрозуміло, що Кремлю потрібне гарматне м'ясо для продовження цієї війни, але молдавани не хочуть, щоб їх приносили в жертву в несправедливій війні. Хочемо миру для наших громадян, де б вони не перебували, у країні чи за кордоном", — сказала Санду та додала, що буде захищати громадян Молдови.

Президентка Молдови також заявила, що всі країни повинні допомагати Україні виграти війну проти Росії, адже Кремль й надалі буде поширювати російську агресію на інші території.

"Усі мають розуміти, що Путін не зупиниться, якщо його не зупинять, а якщо Путіна не зупинити, ціна для всіх буде набагато вищою. І в інтересах усіх, не тільки в інтересах України та в інтересах Молдови, щоб Україна виграла цю війну, щоб їй допомогли", — вважає Санду.

Мая Санду розповіла, що Молдова намагається "допомогти всім, чим може". За словами лідерки Молдови, її країна допомагає навчати саперів з України, надає гуманітарну допомогу та приймає українських біженців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Санду назвала терміни, коли Росія може розпочати війну проти Молдови.

Також "Коментарі" писали, що Медведєв назвав найважливішу ціль Росії у війні в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 грудня 2023, 12:15

Ціна буде набагато вищою ніж м'ясо українських смердів? Так у відрядження своїх у ЗСУ. Досить смердам Європу захищати бо Путін не зупиниться, а Китай Тайвань захоче повернути, як Україна Крим. І все це під розпил західних грошей корумпованим юдейським Фюрером. Тому і програли.


Новини