Головна Новини Суспільство Війна з Росією Самопроголошена "ДНР" відкрила посольство в РФ: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Самопроголошена "ДНР" відкрила посольство в РФ: що відомо

Квазіреспубліка відкрила "дипломатичні" представництва в росії

13 липня 2022, 12:55
Поділіться публікацією:

Окупаційна влада самопроголошеної так званої "ДНР" 12 липня відкрила в росії "посольство" в будівлі неподалік Садового кільця в Москві. Урочистості відбулися без російських високопосадовців. "Послом" "ДНР" призначена Ольга Макеєва, посаду "міністра закордонних справ" псевдореспубліки обіймає Наталія Ніконорова. Про це пише Reuters. 

Самопроголошена "ДНР" відкрила посольство в РФ: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

За словами Ніконорової, на імідж "ДНР" не впливає те, що так званий "суд" "республіки" засудив до смертної кари військовополоненних іноземців — британців і марокканця за те, що вони воювали як "найманці" за Україну, та додала, що найманство — це жахливий злочин. "Міністр" наголосила, що "найвища міра покарання є в нашому законодавстві і не прив’язана до подальшого процесу визнання ДНР іншими державами". Крім того, "міністр" заявила, що "незалежність "ДНР" може невдовзі визнати й Північної Корея.

Нагадаємо, що британці Ейден Аслін і Шон Піннер і марокканець Брахім Саадун були засуджені "судом" "ДНР", від їх імені подано апеляції, які мають розглянути.

Родичі полонених кажуть, що вони військовослужбовці-контрактники української армії, тому мають право на захист Женевських конвенцій про поводження з військовополоненими.

Як писав портал, правоохоронці затримали екс-нардепа за вимагання 10 тисяч доларів. Затримання провели 12 липня в столиці, колишньому політику оголосять підозру, повідомляють в Офісі Генерального прокурора. Досудове розслідування проводять працівники Голосіївського управління поліції разом зі співробітниками управління стратегічних розслідувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини