Головна Новини Суспільство Війна з Росією Саміту миру в цьому році не буде: Зеленський зробив насторожуючу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміту миру в цьому році не буде: Зеленський зробив насторожуючу заяву

Очікується, що наступна зустріч за цим форматом має відбутися наступного року

1 грудня 2023, 08:40 comments2264
Поділіться публікацією:

Саміт з української "формули миру", проведення якого широко анонсувалося наприкінці цього року, не проводитиметься. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в розмові з болгарським прем'єр-міністром Миколою Денковим зробив президент України Володимир Зеленський.

Саміту миру в цьому році не буде: Зеленський зробив насторожуючу заяву

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Як повідомляється на сайті Офісу президента, наступну зустріч радників з питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо подальшої імплементації української "формули миру" заплановано на початок 2024 року.

Також сторони обговорили актуальні оборонні потреби України, зокрема посилення можливостей українських Повітряних сил та артилерії.

"Лідери також обговорили взаємодію двох країн у контексті євроінтеграційного шляху України. Глава держави наголосив на важливості єдності країн щодо підтримки європейської інтеграції України та багаторічної допомоги обсягом 50 млрд євро", — повідомляє Банкова.

Зазначимо, на Мальті протягом двох днів, 28 та 29 жовтня, проходив саміт за українською формулою миру. За словами президента Володимира Зеленського, у заході взяли участь радники глав держав та диппредставники із 66 країн. Вперше участь у такій зустрічі (раніше були в Данії та Саудівській Аравії) взяла Вірменія – поки що союзник РФ з ОДКБ. Тоді видання "Коментарі" разом із експертами обговорило головні висновки після проведення заходу, а також проаналізувало – чи реально вийти на переговори до кінця року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Володимир Зеленський назвав головну причину, чому увага світу до України зменшилась.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини