Головна Новини Суспільство Війна з Росією Саміт по "формулі миру" вже не весною: стала відома нова дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт по "формулі миру" вже не весною: стала відома нова дата

За інформацією ЗМІ, Швейцарія планує провести Глобальний саміт миру щодо України в середині червня, 16-17 числа

8 квітня 2024, 17:12 comments3536
Поділіться публікацією:

Швейцарія має намір провести саміт з "формули миру" в Україні в середині червня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg", з посиланням на ознайомлені джерела.

Саміт по "формулі миру" вже не весною: стала відома нова дата

Саміт по "формулі миру". Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що передбачається, що участь у саміті візьмуть від 80 до 100 країн. Попередньо він може відбутися 16-17 червня.

Зазначається, що ключове питання розбіжностей у тому, чи братиме участь Китай у переговорах щодо миру в Україні. І це, за словами джерел, має вирішальне значення для Швейцарії, щоб зробити ініціативу заслуговує на довіру.

"Союзники України вважають присутність Китаю важливою для успіху зустрічі, враховуючи вплив, який, за їхніми словами, Пекін чинить на Москву", — йдеться у публікації.

У МЗС Швейцарії кажуть, що дату та місце проведення конференції поки що не визначено. Наголошується, що окрім перспектив України, Росії та Європи, важливо також прислухатися до Глобального Півдня, який відіграє ключову роль у кінцевому включенні Росії до цього процесу. Саме тому, наголосили у МЗС Швейцарії, йде тісний діалог із Китаєм, Індією, Бразилією, Південною Африкою та Саудівською Аравією.

Зазначається, що досі Пекін був присутній лише на одній зустрічі радників із національної безпеки, метою якої було закласти основу цього саміту.

Також зазначається, що кілька країн наполягають на участі Росії, але Київ спочатку хоче досягти широкої угоди за ключовими принципами "формули миру", перш ніж взаємодіяти з Москвою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна проводить активну роботу з підготовки саміту миру, який, ймовірно, пройде у Швейцарії. Про що говорить усе, що відбувається останнім часом навколо підготовки до цього заходу та загалом переговорного кейсу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини