Головна Новини Суспільство Війна з Росією Саакян про призначення Сирського Головнокомандувачем ЗСУ: Він сідає на електричний стілець
commentss НОВИНИ Всі новини

Саакян про призначення Сирського Головнокомандувачем ЗСУ: Він сідає на електричний стілець

Новопризначеному Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському буде непросто, адже його постійно будуть порівнювати з його попередником Валерієм Залужним, про це в ефірі «Громадського радіо» сказав політолог Олег Саакян, передає портал «Коментарі»

9 лютого 2024, 11:00 comments2881
Поділіться публікацією:

Ситуація на фронті не змінюється в кращий бік, контекст для України залишається незмінно складним, говорить Олег Саакян. За його словами, якихось швидких перемог не варто очікувати.

Саакян про призначення Сирського Головнокомандувачем ЗСУ: Він сідає на електричний стілець

Сирського будуть порівнювати з Залужним

"Сирський приходить в час, коли він сідає на електричний стілець",
— відзначає політолог.

Окрім того, на його думку, Сирського постійно порівнюватимуть із Залужним, який у певній мірі є "легендаризованим образом".

"Будуть порівнювати не з реальним Залужним, не з реальним станом речей, а з тим Залужним, який залишається в образі українського суспільства. Зарозуміло, це створить додаткове напруження: і внутрішньополітичне, і в суспільстві. Це напруження доведеться долати"
, — вважає Саакян.

При цьому він не вважає, що зміна головнокомандувача призведе до соціально вибуху в Україні. Проте він переконаний, що після нових кадрових рішень всі негаразди на фронті будуть асоціюватися, перш за все, із президентом Володимиром Зеленським.

"Тому що Сирського сприйматимуть як ставленика Зеленського, а не людина, яка залишилась в спадок з довоєнних часів і є співорганізаторкою оборони. У цьому складність для влади й суспільства, адже ми позбавилися амортизаційної сили, якою був авторитет Залужного",
— вважає Саакян.

На його думку, саме Залужний виступав "бронежилетом" для всього військово-політичного командування від негараздів на фронті. Тепер же, підкреслює Саакян, цей "бронежилет" зняли.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що 8 лютого президент Володимир Зеленський призначив Олександра Сирського Головнокомандувачем ЗСУ.

При цьому радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відзначив, що від Олександра Сирського та нового керівництва ЗСУ вимагається переглянути тактику дій, яка не забезпечила в повному обсязі належного результату у 2023 році, та не допустити стагнації на лінії фронту, яка негативно впливає на суспільні настрої.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hromadske.radio/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини