Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рубікон пройдено, заявив президент Литви про постачання зброї для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Рубікон пройдено, заявив президент Литви про постачання зброї для України

Президент Литви Гітанас Науседа виступив проти будь-яких червоних ліній для України.

1 лютого 2023, 12:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Країни НАТО повинні припинити проводити червоні лінії та почати постачати Україні всю необхідну зброю, заявив президент Литви Гітанас Науседа в інтерв'ю литовському телебаченню. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Yahoo News.

Рубікон пройдено, заявив президент Литви про постачання зброї для України

Президент Литви Гітанас Науседа. Фото з відкритих джерел

Президент Литви Гітанас Науседа під час свого виступу на литовському каналі LRT TV заявив, що немає сенсу говорити про червоні лінії, якщо це питання стосується допомоги Україні проти російської агресії. Литовський лідер зазначає, що у нього є враження, що червоні лінії проводить не Захід, а Кремль.

"Я бачив багато червоних ліній, які були проведені, і іноді у мене навіть складається враження, що ці червоні лінії проводимо не нами, західними країнами, демократіями, а що це намагається провести терористична держава Росія", – сказав президент Литви.

Гітанас Науседа зазначає, що багато країн Заходу раніше виключали можливість надати Україні військову техніку. Деякі країни надсилали тільки бронежилети та шоломи, як це робила Німеччина на початку війни, проте в січні уряд країни заявив про відправку танків для України.

"Цей Рубікон пройдено, тому я сподіваюся, що ця червона лінія — якщо вона дійсно існує, а я думаю, що вона існує лише в наших головах — також буде пройдена", — сказав Науседа.

Таким чином президент Литви натякнув, що немає обмежень та аргументів для поставки винищувачів та іншої військової техніки для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чеський президент критикує НАТО за аргументи не давати Україні військову техніку.

Також "Коментарі" писали про пояснення, чому Великобританія не хоче давати Україні свої винищувачі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vvvv

1 лютого 2023, 13:23

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)------> https://e.vg/ntech


Новини