Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чеський президент критикує позицію Заходу про можливу ескалацію НАТО з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Чеський президент критикує позицію Заходу про можливу ескалацію НАТО з Росією

Майбутній президент Чехії, який раніше був генералам НАТО критикує Захід за аргумент, що поставки військової техніки приведуть до війни між Росією та НАТО.

1 лютого 2023, 11:31
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Новобраний президент Чехії Петр Павел вважає, що Захід має допомагати Україні, в інакшому випадку "програємо всі ми". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю генерала НАТО у відставці Петра Павела для BBC.

Чеський президент критикує позицію Заходу про можливу ескалацію НАТО з Росією

Президент Чехії Петр Павел. Фото з відкритих джерел

Чехія одна з перших країн, яка надала Україні танки. Це була військова техніка радянського зразка – танки Т-72, вони потрапили в Україну в березні минулого року. Після довгих дебатів та переговорів Великобританія, Німеччина, США та інші союзники погодились передати Україні західні танки, серед яких  Challenger 2, Leopard 2 і M1 Abrams.

"Напевно, мало хто міг собі уявити, що західні країни захочуть надати Україні сучасні основні бойові танки або далекобійну артилерію чи зенітні системи", — говорить Павел та додає, що "одночасно ми бачимо, що цього все ще недостатньо".

Павел розуміє, чому Україна розчарована швидкістю з якою танки західного зразка прибудуть на фронт та кількістю запропонованих танків. Адже Україна просила близько 300 танків, а Захід наразі пообіцяв передати 120.

Генерала НАТО у відставці також критично висловився про позицію, яку часто вважають аргументом, щоб не надавати зброю Україні, бо нібито поставки західної техніки призведуть до збільшення ескалації НАТО з Росією.

"У нас немає альтернативи. Якщо ми залишимо Україну без допомоги, вони, швидше за все, програють цю війну. А якщо програють – програємо ми всі", — говорить чеський політик.

Окрім того, новобраний президент Чехії вважає, що політики у своїх країнах мають пояснити своєму населенню для чого потрібно допомагати Україні.

"Наші міста не руйнуються російською артилерією та ракетами. Але наше майбутнє може бути зруйноване, якщо ми не підтримаємо Україну в успішному завершенні цього конфлікту", — сказав Петр Павел.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що новобраний президент Чехії назвав українську армію найдосвідченішою в Європі.

Також "Коментарі" писали про те, що дзвінок Петра Павела розлютив Китай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vvvv

1 лютого 2023, 13:22

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)------> https://e.vg/ntech


Новини