Головна Новини Суспільство Війна з Росією РПЦ назвала війну в Україні "священною": в УПЦ (МП) відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

РПЦ назвала війну в Україні "священною": в УПЦ (МП) відреагували

В українській церкві відмежувалися від слів Кирила

29 березня 2024, 08:37 comments1222
Поділіться публікацією:

Російський народний собор під керівництвом московського патріарха Кирила прийняв "наказ", де російське вторгнення в Україну назвали "священною війною" та заявили, що "вся територія сучасної України має увійти до зони виняткового впливу Росії". В УПЦ відмежувалися від таких заяв. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Радіо Свобода.

РПЦ назвала війну в Україні "священною": в УПЦ (МП) відреагували

РПЦ. Фото: з відкритих джерел

Журналісти зазначають, що формально документ патріархії не має відношення до РПЦ, однак у роботі собору бере участь безліч російських церковних ієрархів і пов'язаних із церквою громадських діячів. Документ схвалено під час соборного з'їзду, який відбувся 27 березня в Москві під головуванням патріарха Кирила. Війну в Україні в цьому папері назвали "новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу проти злочинного київського режиму, що стоїть за ним, і колективного Заходу, що ведеться на землях Південно-Західної Русі", а з "духовно-моральної точки зору" – "Священною війною, в якій Росія та її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію "Утримуючого", що захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм.

Також у документі розкрили поняття "русского мира", назвавши його кордони ширше за державні кордони "як нинішньої Російської Федерації, так і великої історичної Росії".

Також у документі йдеться про "триєдність російського народу" і про те, що білорусів та українців "слід визнати лише субетносами росіян".

В Українській Православній Церкві після заяви росіян відмежувалися від ідеології "русского мира".

"Українська Православна Церква не підтримує та відмежовується від ідеології "русского мира". Більше того, ставлення нашої Церкви до цієї ідеї давно публічно висловив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій: "Ми ніякого російського світу не будуємо, ми будуємо Божий світ", — говориться у повідомленні відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ у Facebook.

Там кажуть, що твердження про те, що так звана спеціальна військова операція є священною війною, суперечить базовим принципам християнської моралі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Російська православна церква оголосила "священну" війну Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Горобець

31 березня 2024, 10:07

Хтось казав, що релігія це опіум для народу.

фєдя

29 березня 2024, 13:07

Всі релігії, ідеології є інструмент для перетворення людини в скотиняку.

Ольга

29 березня 2024, 09:31

Ад пуст, все бесы здесь У. Шекспир

БОГ

29 березня 2024, 09:16

Ну так тогда НАХУЙ из Почаева, черти! Священно сидите на болотах!


Новини