Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвінчуємо фейки: де і за яких умов можуть вручити повістки
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвінчуємо фейки: де і за яких умов можуть вручити повістки

У Центрі протидії дезінформації при РНБО розвінчали найпопулярніші фейки, які стосуються вручення повісток чоловікам призовного віку

12 червня 2022, 17:30 comments1335
Поділіться публікацією:

В Україні через російську агресію до кінця літа запроваджено воєнний стан. У зв'язку з цим оголошено і загальну мобілізацію. У Центрі протидії дезінформації при РНБО назвали найпопулярніші фейки щодо вручення повісток.

Розвінчуємо фейки: де і за яких умов можуть вручити повістки

Мобілізація в Україні / Фото: depositphotos.com

Призову на службу підлягають чоловіки віком від 18 до 60 років. Їм справді можуть вручати повістки на вулицях чи блокпостах, але це не означає, що їх негайно відправлять на війну із росіянами.

Коли та кому можуть вручати повістки

У РНБО зазначили, що чоловікам призовного віку можуть вручити повістку у військкомат не лише за місцем проживання, а й на роботі чи на вулиці, бо це не суперечить законодавству нашої держави. На повістці вказано дату та час прибуття до територіального центру комплектування для проходження військово-лікарської комісії. Однак вручення повістки не означає мобілізацію. Чоловіка можуть викликати у військкомат, щоб перевірити його дані та перевірити придатність до служби в армії.

Відповідальність за ухилення від військової служби

Також у відомстві зазначили, що за неявку до військкомату, якщо на це немає поважної причини, на чоловіків чекає адміністративне покарання. Наразі штраф становить від 1700 до 3400 гривень. А за ухилення від призову на військову службу загрожує кримінальна відповідальність від 3 до 5 років.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в українській армії сьогодні немає проблем із людськими ресурсами, покликано вже достатньо людей. Люди є і їх тримають, але зі зброєю є великі питання, бо озброїти людей особливо нема чим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

12 червня 2022, 19:15

Да мне посрать на ваше государство из ворья, мародеров и преступников ! Дайте мне автомат, я этого Шмыгаля, Зеленского и прочих Даниловых сам пристрелю !


Новини