Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідка США підготувала чотири непередбачувані сценарії війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка США підготувала чотири непередбачувані сценарії війни в Україні

У розпорядженні The New York Times з'явились матеріали. як США оцінювали чотири "дикі" сценарії війни в Україні

12 квітня 2023, 12:35
Поділіться публікацією:

Розвідувальне управління Міноборони США розглядало сценарії розвитку війни в Україні у разі так званих "диких", тобто малоймовірних подій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "The New York Times".

Розвідка США підготувала чотири непередбачувані сценарії війни в Україні

Розвідка США. Фото: з відкритих джерел

Про розробку сценаріїв стало відомо із секретних розвідувальних документів від 24 лютого 2023 року, які отримала The New York Times. Аналіз, проведений Розвідувальним управлінням Міністерства оборони США через рік після початку повномасштабної війни, визначає чотири сценарії "диких карт" та те, як вони можуть вплинути на перебіг конфлікту в Україні.

The New York Times звертає увагу, що такий сценарний документ є досить типовим продуктом для розвідувальних служб. Він покликаний допомогти військовим офіцерам, політикам чи законодавцям продумати можливі наслідки великих подій, оцінюючи свої варіанти дій.

Гіпотетичні сценарії включають смерть президентів Росії Володимира Путіна та України Володимира Зеленського, зміну керівництва у Збройних силах Росії та удар України по Кремлю. Документ описує, як кожна з таких ситуацій може потенційно призвести до ескалації в Україні, завершення конфлікту шляхом переговорів або не мати істотного впливу на перебіг війни.

При цьому в описах можливих подій немає оцінки того, що може бути найімовірнішим.

Читайте на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський прокоментував жахливу кару українського бранця.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорить рішення Кремля з електронними повістками – перед якою дилемою опиняться росіяни. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини