Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідка РФ використала головний недолік ЗСУ: військові розповіли, як почався наступ на Харківщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка РФ використала головний недолік ЗСУ: військові розповіли, як почався наступ на Харківщині

За словами українських бійців, ознаки наближення наступу були очевидні

15 травня 2024, 21:05 comments1432
Поділіться публікацією:

За ці  декілька днів російська   армія   захопила  кілька  українських сіл на сході, відкриваючи нову лінію  фронту у Харківській області. Військові ЗСУ розказали Associated Press, як почавсь наступ  загарбників.

Розвідка РФ використала головний недолік ЗСУ: військові розповіли, як почався наступ на Харківщині

Бійці ЗСУ розповіли про початок наступу РФ на Харківщині (фото з відкритих джерел)

Як сказав  один  з операторів безпілотників, у село Стрілеча біля кордону  без перешкод  ввійшов підрозділ російської піхоти.

"Я бачив, що російська піхота просто увійшла в село. Їх було дуже багато", — повідомив він.

Українські військові  на передовій нищать загарбницьку техніку за допомогою дронів, але тепер   Україна вступила  в двомісячний період, який, як очікують, буде найважчим з початку війни, інформують журналісти  видання.

"Українські солдати відзначають, що ознаки наближення наступу були очевидні. Велике скупчення російських військ, зокрема нещодавно сформованих груп, біля кордону свідчило про швидкий наступ", — стверджує  AP.

При цьому, в російській  розвідці  змогли  скористатись  головним  недоліком українських військ:  нестачею  особового складу. Коли  починавсь  наступ,  Москва знала, що українські  частини  будуть розкидані, і їм  потрібно буде  ротувати підрозділи, які ведуть важкі бої в Донецькій і Луганській областях, пише видання.

Військові  ЗСУ  ще кажуть, що представники російської  розвідки можуть  отримувати інформацію про ротації ЗСУ.

"У росіян є інформація. Не знаю як, але вона просочується, коли одна бригада йде, а інша входить. І в цей момент росіяни вриваються", — говорить  один з військових.

Зазначають, що таким способом  російські  підрозділи  окупували село Очеретине на Донеччині минулого місяця, користаючись моментом між відходом однієї бригади та приходом іншої, в той час лінія фронту є найбільш слабкою.

Враховуючи те, що на Білгородському напрямку зосереджені 50 000-70 000 військових, що недостатньо для захоплення Харківщини, керівництву ЗСУ є зрозумілим, що наступ спрямований  на відволікання їх сил з інших ділянок фронту.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на тлі наступу на Харківщині військові дали пораду владі щодо ймовірних переговорів з РФ

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Одессит Изя

15 травня 2024, 20:17

Предателей еще хватает.... ,информация "просачивается"...Сачок широкий?


Новини