Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідка Британії сигналізує про нову загрозу для України: до чого наближається РФ на сході
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Британії сигналізує про нову загрозу для України: до чого наближається РФ на сході

Британська розвідка припускає, що росіяни могли захопити Новоолександрівку Донецької області

18 червня 2024, 12:45 comments1958
Поділіться публікацією:

Російські окупанти, найімовірніше, могли взяти під контроль село Новоолександрівка Донецької області. Це створює загрозу одному з основних шляхів постачання Сил оборони Сході. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Британії у соцмережі X.

Розвідка Британії сигналізує про нову загрозу для України: до чого наближається РФ на сході

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британська розвідка зазначає, що російські окупаційні війська, ймовірно, взяли під контроль село Новоолександрівка, розташоване приблизно за 20 км на північ від Авдіївки Донецької області. У цьому районі протягом 2024 року точилися запеклі бої, і Росія поступово просувалася вперед з моменту захоплення Авдіївки у лютому 2024 року.

Зазначається, що окупація Новоолександрівки дозволить ворогові наблизитися до дороги Т-05-04, яка є одним із основних шляхів постачання Сил оборони на сході.

Розвідка додає, що ймовірно село Воздвиженка стане наступною метою Росії, яка планує перерізати дорогу та порушити українську логістику.

Раніше британська розвідка повідомляла, що для наступальних дій у війні проти України Росія активно використовує "добровольчий корпус", який за своїми характеристиками не дуже підходить для таких завдань.

Як нагадують британські розвідники, у лютому 2023 року російське Міноборони створило так званий добровольчий корпус під єдиним командуванням та управлінням, до якого зібрали близько 20 тисяч бажаючих воювати резервістів, найманців та колишніх в'язнів. З того часу це формування активно задіяли у наступальних діях в Україні, хоча, зазначають аналітики, воно погано підходить для таких цілей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини