Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідка Британії розповіла про нову тактику росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Британії розповіла про нову тактику росіян

Британська розвідка інформує, що Росія почала використовувати нову тактику в Україні, а саме запуск повітряних куль для знаходження позицій ППО.

19 лютого 2023, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британська розвідка вважає, що російська армія почала вдаватись до нової тактики шпигунства та намагається виявити українські системи ППО за допомогою повітряних куль з радіолокаційними відбивачами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter британської розвідки.

Розвідка Британії розповіла про нову тактику росіян

Військові РФ намагаються знайти позиції системи ППО. Фото з відкритих джерел

Вперше повітряні кулі було виявлено на території України 12 лютого над східною частиною міста Дніпро, про невідомі літальні об’єкти повідомили ВПС України. Через кілька днів, 15 лютого ЗСУ також ідентифікували російські повітряні кулі з радіолокаційними відбивачами над столицею України. Українська армія оголосила, що змогла збити шість таких об’єктів. Такі дії росіян на думку британської розвідки показують нову тактику у війні в Україні.

"Повітряні кулі становлять собою нову тактику Росії, щоб отримати інформацію про українські системи протиповітряної оборони та змусити українців витратити цінні запаси ракет земля-повітря та боєприпаси", — повідомляє розвідка Великобританії.

Ймовірно, кілька повітряних куль залетіли 14 лютого на територію Молдови, через що влада країни вирішила тимчасово закрити свійповітряний простір.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спочатку ЗСУ збили кілька повітряних об'єктів росіян, проте Наталія Гуменюк пояснила, чому Україна зараз не збиває російські шпигунські повітряні кулі.

Також "Коментарі" писали про генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який звинуватив дві країни в запуску шпигунських повітряних куль над територією США, Канади та інших країн світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини