Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідка Британії розкрила цифри: скільки контрактників Кремль планує набрати у 2024 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Британії розкрила цифри: скільки контрактників Кремль планує набрати у 2024 році

За даними британської розвідки, Росія планує набрати в армію 400 тисяч контрактників лише 2024 року

10 квітня 2024, 14:18 comments3298
Поділіться публікацією:

Путінський режим протягом 2024 року планує набрати близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Британії у Twitter (X).

Розвідка Британії розкрила цифри: скільки контрактників Кремль планує набрати у 2024 році

Мобілізація в Росії. Фото: з відкритих джерел

Британська розвідка зазначає, що весняний призов у Росії розпочався вже 1 квітня. Цієї весни ворог планує призвати близько 150 тисяч солдатів віком від 18 до 30 років, що відповідає показникам попередніх призовів.

"Призовники служать у гарнізонах по всій Росії. У сухопутних частинах вони, як правило, формують батальйон окремо від батальйонів, укомплектованих солдатами контрактної служби. Деякі солдати-строковики, ймовірно, служать в Росії, прилеглій до кордону з Україною, в підрозділах, що забезпечують прикордонну безпеку", — додає розвідка.

Зазначається, що війська ворога в Україні укомплектовані солдатами контрактної служби та деякими резервістами, які були мобілізовані наприкінці 2022 року. На солдатів-строковиків зазвичай чиниться тиск, щоб вони надійшли на контрактну службу і тоді вони несли б відповідальність за службу в Україні. Ймовірно, Росія не бажає ризикувати втратами серед строчників, оскільки це "непопулярно". У той же час, втрати добровольців сприймаються в суспільстві більш толерантно.

"Росія прагне набрати близько 400 000 військовослужбовців за контрактом у 2024 році. Це необхідно для утримання своїх військ в Україні, які зазнали величезних втрат, та для підтримки оголошених планів збільшити чисельність збройних сил до 1,32 мільйона цього року та до 1,5 мільйона надалі", — додає розвідка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії почалися проблеми із запуском своїх найкращих ракет: британська розвідка розкрила деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини