Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідка Британії: РФ змінює тактику масованих ударів, енергетика поки що не в пріоритеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Британії: РФ змінює тактику масованих ударів, енергетика поки що не в пріоритеті

Останні удари, швидше за все, були спрямовані насамперед із оборонної промисловості України, вважають у британській розвідці

3 січня 2024, 12:22 comments6372
Поділіться публікацією:

Росія змінює тактику масованих обстрілів України далекобійною зброєю. Ймовірно, противник змінив пріоритетну мету для своїх атак. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у оновленому звіті Міністерства оборони Британії у Twitter (Х).

Розвідка Британії: РФ змінює тактику масованих ударів, енергетика поки що не в пріоритеті

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Британська розвідка зазначає, що з 29 грудня 2023 року Росія посилила інтенсивність ударних дій проти України. Москва використала значну частину запасів ракет повітряного базування, випущених останніми місяцями.

"Останні удари, швидше за все, були спрямовані насамперед по оборонній промисловості України. Це контрастує з його широкими атаками минулої зими, які насамперед були спрямовані на енергетичну інфраструктуру України", — йдеться у зведенні.

Британські фахівці зазначають, що обстріли росіянами об'єктів енергетики на початку грудня свідчили, що РФ має намір відновити енергетичний терор. Проте останні атаки свідчать про зміну тактики Москви.

"Ці нові операції свідчать принаймні про тимчасову зміну підходу до використання Росією зброї дальньої дії. Російські планувальники майже напевно визнають зростаючу важливість оборонно-промислового потенціалу, коли вони готуються до тривалої війни", — додають розвідники.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна вступила у новий – 2024 рік – під масовані ворожі атаки. Причому як на землі, так і з повітря. У новорічну ніч Повітряні сили ЗСУ знищили 87 із 90 "Шахедів". У ніч проти 2 січня – 35 ворожих дронів із 35. Ранок другого дня нового року Україна зустріла під гуркіт вибухів – нас накрила чергова масована ракетна атака. Продовжує обговорюватися новий законопроект про мобілізацію, яким незабаром впритул займеться Верховна Рада. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" своїм баченням подальшого розвитку ситуації у російсько-українській війні. Принаймні на найближчу перспективу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини