Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідка Британії оновила втрати РФ за два роки повномасштабного вторгнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Британії оновила втрати РФ за два роки повномасштабного вторгнення

За даними розвідки Британії, РФ за два роки втратила в Україні сили, які були на початку вторгнення

24 лютого 2024, 12:17 comments1659
Поділіться публікацією:

Країна-агресор за два роки війни проти України втратила таку кількість особового складу та військової техніки, яка була на початку вторгнення. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міноборони Британії у Twitter (X).

Розвідка Британії оновила втрати РФ за два роки повномасштабного вторгнення

Втрати росіян. Фото: із відкритих джерел

Британська розвідка зазначає, що Росія розгорнула близько 130 батальйонних тактичних груп для вторгнення в Україну. Це близько 1300 танків, понад 5000 бойових машин піхоти (БМП) та бронетранспортерів (БТР), а також не менше 100 000 особового складу.

"За два роки конфлікту. Російські втрати збігаються, а в багатьох випадках і перевершують ті, що становили її первісну силу. Підтверджені втрати Росії включають понад 2700 танків і 5000 БМП і БТР. Число вбитих і поранених у Росії, ймовірно, становить близько 350 тисяч. ", — йдеться у зведенні.

За даними британських фахівців, РФ компенсувала втрати шляхом мобілізації та збільшення виробництва.

"Зараз російські війська в Україні більші, ніж на початку війни. Тепер вона здатна підтримувати атаки вздовж лінії фронту та проводити стратегію виснаження українських сил", — зазначають розвідники.

Читайте також на порталі "Коментарі" — сьогодні рівно два роки з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Так звана "спеціальна військова операція" явно затягнулася, але путінський режим, розпочавши агресію, вже не може зупинитися, тому що це загрожує його падінням. Тому вустами того ж таки екс-президента РФ Дмитра Медведєва (наразі – заступника голови Ради безпеки) анонсує плани щодо захоплення Києва, Одеси і так далі. Незважаючи на величезні втрати заради захоплення Авдіївки, окупаційна армія готова до нового наступу, бо має великі резерви. Україна таких, на жаль, не має. А падіння допомоги з боку союзників не дає нам можливості компенсувати це хоча б військово-технічною перевагою. ЗСУ гостро відчувають "снарядний голод", але продовжують демонструвати чудеса мужності. Експерти спеціально для порталу "Коментарі" продовжують аналізувати перебіг російсько-української війни (що триває вже десять років) напередодні другої річниці її повномасштабної фази.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 лютого 2024, 12:22

Кожного разу вони по юдейськи хитро узагальнюють: вбитих та поранених! І все одно це не дотягує до цифри яку дають корумповані, прикрашаючи культ особи Божевільного, тільки вбитих. Така невпевненість невипадкова.


Новини