Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідка Британії дала нову оцінку втрат Росії на війні в Україні: чи є відмінність з даними Генштабу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Британії дала нову оцінку втрат Росії на війні в Україні: чи є відмінність з даними Генштабу ЗСУ

Озвучено нові втрати Росії у війні в Україні. Показники включають поранених та вбитих російських окупантів.

4 грудня 2023, 12:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британська розвідка у щоденному звіті оприлюднила нову оцінку втрат росіян на війні в Україні, починаючи з 24 лютого. Згідно з новими даними втрати Росії на війні становлять до 350 тис. осіб пораненими та вбитими.

Розвідка Британії дала нову оцінку втрат Росії на війні в Україні: чи є відмінність з даними Генштабу ЗСУ

Втрати Росії на війні в Україні. Фото: Tyler Hicks/NYT

Опублікований звіт британської розвідки розділив втрати Росії на війні на дві частини – втрати Міноборони та найманців з групи "Вагнера". Згідно з британськими даними російська армія зазнала втрат на рівні 180-2400 тис. пораненими та ще 50 тис. убитими. Показника з групи "Вагнера" становлять 40 тис. поранених та ще 20 тис. убитих російських окупантів.

Згідно з цими показниками загалом Росія після 24 лютого має близько 220-280 тис. поранених військових та ще 70 тис. убитих. Таким чином загалі втрати у війні з боку Росії становлять 290-350 тис. осіб.

Британська розвідка вважає, що втрати Росії на війні в Україні перебувають у засекреченому стані, а деякі показники не відповідають дійсності, що створює нерозуміння справжньою кількості загиблих та поранених.

"Навіть серед російських офіційних осіб існує низький рівень розуміння загальних втрат через давно сформовану культуру нечесного звітування в армії", — вказано у звіті британської розвідки.

Нагадаємо, що згідно з показниками Генштабу ЗСУ втрати особового складу росіян у війні в Україні становлять понад 330 тис. вбитих та поранених.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США дали пораду Путіну через збільшення чисельності російської армії.

Також "Коментарі" писали про Росію, яка може провести нову "гібридну війну" в європейській країні, щоб відвернути увагу міжнародної спільноти від війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини