Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розстрілював "Іловайську колону": українські захисники ліквідували російського танкіста
commentss НОВИНИ Всі новини

Розстрілював "Іловайську колону": українські захисники ліквідували російського танкіста

Танк Мазитова потрапив у кадр журналіста, який виходив з Іловайська разом з українськими військовими

31 липня 2023, 21:50
Поділіться публікацією:

Українські захисники ліквідували російського танкіста Ільдара Мазитова, який розстрілював українських військових в Іловайську у 2014 році. Про це повідомляє "Мілітарний" із посиланням на його соцмережі.

Розстрілював "Іловайську колону": українські захисники ліквідували російського танкіста

Ільдар Мазитов розстрілював Іловайську колуну (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що окупант був заступником командира танкового батальйону з озброєння. Його ліквідували під час бойових дій в Україні.

Стало відомо, що він закінчив, Казанське танкове військове училище, а потім неодноразово воював у складі російської армії. Мазитов служив у 71-му гвардійському мотострілецькому полку, що входить до 58-ї загальновійськової армії.

Росіян також був учасником військового вторгнення на Донбас у серпні 2014 року.

У повідомленні йдеться, що танк Мазитова також розстрілював "Іловайської колони". Тоді загинуло 366 українських бійців, 429 були поранені, а більше 300 військових – потрапили у полон.

Про участь росіянина у розстрілі стало відомо з відео журналіста Ростислава Шапошникова. Він знімав відповідне відео, коли виходив разом з нашими військовими через "зелений коридор" у районі Іловайська 29 серпня 2014 року. Тож танк росіянина потрапив у кадр. Потім у соцмережах з’явилося фото Мазитова зі своїм екіпажем у цьому танку. Він тоді служив у 18-й окремій мотострілецькій бригаді. У військовій частині № 27777.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ ліквідували російського воєнного пропагандистаСилами української армії був ліквідований російський військовий з позивним "Карлссон". Росіянин мав популярний Telegram-канал "Карлсон — News" з аудиторією понад 40 тис. підписників. 

26 липня у Telegram-каналі російського пропагандиста з’явився допис з повідомленням про його смерть, який виклав один з адміністраторів каналу. У повідомленні розкрили ім’я російського військово – Данііл та вказали, що він загинув при виконанні бойових завдань.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини