Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розстріл українських військовополонених під Кринками: стало відоме прізвище того, хто віддав наказ
commentss НОВИНИ Всі новини

Розстріл українських військовополонених під Кринками: стало відоме прізвище того, хто віддав наказ

В українській розвідці заявили, що дані зараз перевіряються

8 квітня 2024, 13:00 comments1306
Поділіться публікацією:

Днями у мережі росіяни оприлюднили відео із розстрілом українських військовополонених під Кринками. Як передає портал "Коментарі", база даних про окупантів та колабораціоністів Evocation заявляє, що наказ віддав полковник Сергій Іштуганов.

Розстріл українських військовополонених під Кринками: стало відоме прізвище того, хто віддав наказ

Сергій Іштуганов. Фото з відкритих джерел

Як зазначається, представник ГУР Андрій Юсов заявив LIGA.net, що Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими збирає та перевіряє інформацію про цей черговий військовий злочин російських окупантів.

За даними Evocation, розстріл українських військовополонених скоїли військовослужбовці 328 полку 104 дивізії Повітряно-десантних військ РФ за наказом Іштуганова для залякування бійців ЗСУ. Сам полковник воює проти України від початку повномасштабного вторгнення. Він воював у складі 31 десантно-штурмової бригади, де був заступником командира. Саме цей підрозділ намагався захопити аеродром Гостомель під Києвом.

Повідомляється, що у грудні 2022 року Іштуганов отримав нагороду від російського диктатора Володимира Путіна — зірку "героя Росії". Полк, яким він командує з листопада, знаходиться на Херсонському напрямку, зокрема, лівий берег Дніпра. Російських окупантів із цього полку раніше звинувачували у вимаганнях, пограбуваннях та вбивствах мирного населення на тимчасово окупованій частині Херсонщини, а їхні командири уславилися жорстокістю до особового складу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — крім власне фронтових подій, де ситуація для України досить складна, особливо на Донеччині, де росіяни посилено атакують, бої ведуться і дистанційно (за допомогою ракет та безпілотників, причому останніми ми наводимо "шурхіт" у країні -агресорі), а також на дипломатичних аренах. Експерти оцінили спеціально для порталу "Коментарі", що зараз відбувається на всіх фронтах російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

петя шоко

9 квітня 2024, 08:47

царство тебе небесное


Новини