Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розстріл українських солдатів без зброї: реакція України
commentss НОВИНИ Всі новини

Розстріл українських солдатів без зброї: реакція України

В Україні відреагували на черговий воєнний злочин Росії під час війни. Російські військові розстріляли українських солдатів, які здавались у полон.

3 грудня 2023, 09:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В мережі поширилось відео на якому зафіксовано страту двох українських солдатів, які здались у полон без зброї. На черговий воєнний злочин відреагував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець та СтратКом ЗСУ.

Розстріл українських солдатів без зброї: реакція України

В Україні відреагували на розстріл українських солдатів. Фото з відкритих джерел

Дмитро Лубінець наголосив, що Росія знову порушила міжнародні права та конвенції.

"Це чергове порушення Женевських конвенцій та вияв неповаги до міжнародного гуманітарного права! Російська сторона знову і знову показує своє обличчя терориста!", – наголосив Лубінець.

За словами уповноваженого з прав людини на відео помітно, що українські солдати під час здачі у полон були без зброї, а руки тримали піднятими до гори. Таким чином, військові не несли загроз, а Росія мала взяти їх у полон та надати відповідний статус військовополонених. Як наслідок Дмитро Лубінець звернеться до ООН та Червоного Хреста для фіксації воєнних злочинів Росії. 

На страту українських військових відреагували у СтратКомі ЗСУ. 

"Росія вчергове порушила закони та звичаї війни, норми міжнародного права. На кадрах зображено страту двох військовополонених ЗСУ", — зазначили в СтратКомі та закликали міжнародну спільноту притягнути до відповідальності військове керівництво Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час війни не вперше фіксують розстріли українських солдатів. У березні 2023 року світ сколихнуло відео з розстрілом українського військового після його слів "Слава Україні!"

Також "Коментарі" писали, що росіяни розстріляли групу українських військовополонених на Токмацькому напрямку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини