Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розширення мобілізації в Україні: Залужний озвучив своє рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Розширення мобілізації в Україні: Залужний озвучив своє рішення

Валерій Залужний заявив, що настав час розширювати категорії громадян для мобілізації

2 листопада 2023, 08:35 comments2862
Поділіться публікацією:

Україна має зважитись на той крок, щоб розширити категорію громадян, які можуть бути призвані на навчання чи мобілізацію. Як передає портал "Коментарі", такі думки в колонці для The Economist озвучив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Розширення мобілізації в Україні: Залужний озвучив своє рішення

Валерій Залужний. Фото: з відкритих джерел

Головком зазначив, що поки що немає необхідної кількості людей, які готові взяти зброю та вирушити на фронт. Через це не можна провести ротацію, відправивши додому солдатів, які весь цей час на фронті воюють.

Крім того, наголосив Валерій Залужний, є велика небезпека, що ворог може завдати прицільних масованих ударів по полігонах, де проходить навчання мобілізовані.

Валерій Залужний також розкритикував українське законодавство, яке сьогодні містить норми, які дозволяють частині українців призовного віку просто ухилятися від мобілізації.

Головком ЗСУ зазначив, що Генштаб вже робить певні кроки, щоб вирішити низку проблем, які роблять мобілізацію не так ефективно, як хотілося б.

"Ми намагаємося виправити ці проблеми. Ми запроваджуємо єдиний реєстр призовників, і ми маємо розширити категорію громадян, які можуть бути покликані на навчання чи мобілізацію", — висловився Валерій Залужний.

Він також анонсував нову практику для мобілізованих, коли вони зможуть проходити "стажування" у тих підрозділах, які безпосередньо брали участь у боях і на практиці знають, яких помилок краще не допускати у бою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — початок нового місяця — традиційний час для прогнозів. Видання "Коментарі" вже опитало експертів, що буде з гривнею, а також щодо викликів, з якими, швидше за все, зіткнеться Україна в останній місяць осені. Продовжуємо тему – із військовим, економічним, зовнішньополітичним ухилом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини