Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розпад та поразка Росії у 2023-му році: яка ймовірність
commentss НОВИНИ Всі новини

Розпад та поразка Росії у 2023-му році: яка ймовірність

У Кремлі розуміють, що РФ може опинитися на межі поразки у війні, що спричинить внутрішньополітичну кризу

29 грудня 2022, 17:05 comments1269
Поділіться публікацією:

Секретар РНБО Олексій Данілов відповів на заяви глави МЗС РФ Лаврова та путінського прес-секретаря Пєскова з вимогами передати росіянам контроль над територіями Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей України. Данілов порадив кремлеспікерам вийти зі стану інформаційного марення. І підкреслив, що "реалії Росії – це ганьба, поразка та її розвал". Якою є ймовірність такого розвитку подій наступного року? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Розпад та поразка Росії у 2023-му році: яка ймовірність

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Коли наступить розпад Росії – залежатиме від ходу російсько-української війни

Керівник аналітичного відділу Центру контент-аналізу Сергій Стуканов вважає, що розпад Росії з історичної точки зору є неминучим.

"Це імперія, яка затрималася у часі і відтягує свій кінець, – пояснює він. – Проте прогнозувати, що це станеться вже наступного року, я не візьмусь. Ключовим чином це залежатиме від перебігу російсько-української війни".

Якщо Україна отримає від країн Заходу достатню кількість зброї, щоб звільнити окуповані території (принаймні материк), то це, впевнений експерт, стане приголомшливим ударом для Путіна та його режиму в Росії.

"При такому сценарії РФ опиниться на межі поразки у війні, що спричинить внутрішньополітичну кризу, – підкреслює Сергій Стуканов. – Чи розуміють це у Кремлі? Безперечно, вони бояться такого сценарію. Якщо рік тому вони про це навіть не думали, то зараз реально побоюються – і будь-що намагатимуться його уникнути. Проводити мобілізацію, кидати на смерть сотні тисяч росіян. Думаю, перша половина року буде вирішальною. Вона покаже: фронт зупинився чи ЗСУ зможуть продемонструвати динаміку".

Поки що все виглядає так, що обидві сторони "упруться рогом" – і будуть гинути десятки, а то й сотні тисяч людей

Голова правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики", співзасновник у Гуманітарній організації "Відповідальні громадяни" Енріке Менендес поділився такою думкою:

"На мій погляд, що Пєсков, що Данілов – несуть мало відповідальності за свої слова. А через їхні слова гинуть тисячі людей – і військових, і цивільних. І хоч цього разу, по суті, сказав Данілов все правильно, раніше, до початку російського вторгнення, він наговорив такого, що…".

Енріке Менендес зізнався, що не бачить перспективи закінчення війни у новому році. Відповідно – не бачить перспектив поразки чи розвалу Росії.

"Поки що все виглядає так, що обидві сторони "упруться рогом" – і будуть гинути десятки, а то й сотні тисяч людей. Все, що говорять і українські, і російські політики лише погіршує ситуацію. Наразі Київ та Москва недоговороспроможні. Але правда, звичайно, на нашому боці ми захищаємо своє. Але розуміємо, але іноді навіть люди, які воюють на лінії фронту, хочуть розуміти перспективу, – наголошує експерт. – Поки наймудріше, що я прочитав останні кілька днів від українських топ-спікерів, це слова керівника Головного управління нашої розвідки – Буданова. Він визнав, що ситуація для обох сторін – патова. Тобто на полі бою ніхто не може досягти явної переваги і просто йде взаємне винищення".

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий ракетний обстріл України: які висновки – чого досягли росіяни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини