Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розкрито план Росії щодо захоплення територій на 10 років: полковник запасу ЗСУ озвучив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкрито план Росії щодо захоплення територій на 10 років: полковник запасу ЗСУ озвучив деталі

Для реалізації своїх планів Москві знадобиться велика кількість людського ресурсу

18 січня 2024, 12:42 comments2186
Поділіться публікацією:

Плани Росії записані у її основних документах. До російської конституції внесено п'ять українських областей: АРК Крим, Луганська, Донецька, Запорізька, Херсонська. Тому, читаючи першоджерела, зрозуміло, куди росіяни плануватимуть наступальні дії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "24 Каналу" висловив полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан.

Розкрито план Росії щодо захоплення територій на 10 років: полковник запасу ЗСУ озвучив деталі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Експерт зазначив, що перший етап – вихід на кордони Луганської та Донецької областей, далі адміністративні кордони Запорізької та Херсонської, а вже потім, ймовірно, рух у бік Одеси.

"Нічого нового вони не придумають. Географія розташування фронтів, інтереси Росії — все це говорить про те, що якщо вони кудись рухатимуться, то вздовж чорноморського узбережжя", — вважає полковник запасу ЗСУ.

У той же час він не виключає, що Москва має плани про захоплення інших країн, зокрема, Молдови і Балканських країн. Експерт зазначив, що це мети щонайменше на 10 років, але їх виконання неможливе.

"Вони фактично "вбили" конституцію, коли внесли туди п'ять областей чужої держави. Тепер намагатимуться якось відновити це правове поле, дійти до кордонів, але це нереальний процес. Вони не можуть вирватися навіть із першої лінії оборони в районі Донецька", – підсумував Світан.

Також видання "Коментарі" повідомляло — росіяни продовжують атаки на українські позиції практично по всій лінії фронту. І навіть мають деякий поступ на сході та півдні. Водночас не припиняються ракетні, бомбові та дронові атаки. А тому постачання систем ППО мають вирішальне значення для України, наголошує Інститут вивчення війни (ISW). На тлі того, що у США триває блокування допомоги Україні, Німеччина закликає партнерів до ЄС збільшити підтримку нашої країни. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" те, що відбувається на військовому та зовнішньополітичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини