Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розбита інфраструктура, відсутність світла та трупи на городі: один день із життя прифронтового міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Розбита інфраструктура, відсутність світла та трупи на городі: один день із життя прифронтового міста

До військового вторгнення Росії у Бахмуті мешкало 70 тисяч осіб

6 листопада 2022, 16:23
Поділіться публікацією:

Вже четвертий місяць Бахмут, розташований на Донеччині, страждає від постійних обстрілів російських окупантів. У місті немає електрики, газу, води та зв'язку. У нелюдських умовах продовжує жити близько 10 тисяч жителів, які відмовилися залишати рідну домівку, кожен зі своєї причини.

Розбита інфраструктура, відсутність світла та трупи на городі: один день із життя прифронтового міста

стадіон Бахмута перед вторгненням РФ, фото з відкритих джерел

Єдиною надією жителів міста на виживання залишаються волонтери, які при кожній нагоді намагаються привезти місцевим жителям хоч якусь гуманітарну допомогу.

"У Бахмут приїжджає великий автомобіль, всі продукти та гігієнічні приладдя намагаємося роздати якнайшвидше, якщо залишається щось – продовжуємо роздавати наступного дня", — розповідає журналістам FREEДOМ волонтерка Ірина.

У розмові з представниками ЗМІ городяни також розповіли, що всі школи Бахмута повністю зруйновані, загалом їх у місті було 12.

"Усі мости пошкоджені, по суті – жоден із них не підлягає експлуатації. Однак без них ми ніяк не можемо, як могли полагодили, поклали дерев'яні планки. Іноді у волонтерів виходить там проїхати, а іноді ні, чекаємо на 2-3 доби", — ділиться бідою місцевий житель Анатолій.

Чоловік також розповів, що у Бахмуті майже щодня хтось страждає від російських обстрілів, часто люди гинуть на місці.

"Ми вже неодноразово знаходили трупи людей просто на вулиці, часто біля їхніх будинків на городах. Нещодавно ось снаряд убив жінку. Ховати нема кому. Ховаємо самі", — каже чоловік.

Інші мешканці Бахмута також поділилися з журналістами своїми історіями. Один за одним шокують подробицями життя в прифронтовому місті: десятки житлових будинків не підлягають відновленню, люди живуть у холодних підвалах в нелюдських умовах, а деяким городянам зовсім нема чого їсти.

Варто зазначити, що до початку російського вторгнення в Бахмуті проживало понад 70 тисяч осіб, майже в 7 разів більше, ніж зараз.

Нагадаємо, раніше " Коментарі " повідомляли, що Іран продовжує заперечувати свою причетність до постачання Росії дронів-камікадзе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини