Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Україна має довести, що РФ використовувала безпілотники нашого виробництва під час бомбардувань", - Іран
commentss НОВИНИ Всі новини

"Україна має довести, що РФ використовувала безпілотники нашого виробництва під час бомбардувань", - Іран

Поставляючи дрони Москві, Іран сподівається на допомогу Путіна у розвитку власної ядерної програми

6 листопада 2022, 11:15
Поділіться публікацією:

Іран хоче стати повноправним партнером РФ у питаннях безпеки та озброєння. Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), більша частина якого була присвячена постачанню Тегераном бойових безпілотників Росії.

"Україна має довести, що РФ використовувала безпілотники нашого виробництва під час бомбардувань", - Іран

"Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахян 5 листопада підтвердив інформацію про те, що Іран направив до Росії обмежену кількість бойових дронів, проте це сталося, стверджує чиновник, за три місяці до початку російської агресії відносно народу України", — йдеться у звіті. .

Крім цього, Амір-Абдоллахян зазначив, що якби Україна змогла довести, що російські військові на її території використовували безпілотники саме іранського виробництва, то "перші особи країни не були б такі байдужі до російсько-української війни".

Незважаючи на такий нейтральний коментар з боку глави іранського МЗС, в ISW упевнені, що Іран та Росія просто використовують один одного.

"Іран бачить потребу Росії у своїх безпілотниках, запаси РФ сильно вичерпані. Іран же, у свою чергу, користується цим — він продає Москві летальну зброю, очікуючи від Путіна допомоги та підтримки у розвитку власного ядерного сектора", — стверджують експерти ISW.

Як раніше повідомляли Західні спецслужби та ЗМІ, співпраця Ірану та РФ почалася не до, а після нападу Росії на Україну. Експерти підтвердили, що бомбардування українських міст російською стороною проводилося за допомогою дронів-камікадзе Shahed-136, які виробляє лише Іран. Як відомо, саме за допомогою цих бойових безпілотників було здійснено масову атаку по українських містах у середині жовтня, внаслідок якої було зруйновано житлові будинки та постраждали мирні жителі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що дружина британського прем'єра продовжує заробляти гроші у РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини