Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росію знову чемно просять припинити атаки на Україну: у МЗС Румунії незадоволені
commentss НОВИНИ Всі новини

Росію знову чемно просять припинити атаки на Україну: у МЗС Румунії незадоволені

У Бухаресті незадоволені, що збиті російські дрони падають на румунську територію

12 жовтня 2023, 16:30
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", міністр закордонних справ Румунії Лумініці Одобеску через соцмережу закликала Росію припинити постійні удари безпілотниками по Україні, зокрема по Одеській області, адже від цього страждає Румунія, яка межує з Україною. У ніч проти 11 жовтня на румунській території знову впав російський безпілотник.

Росію знову чемно просять припинити атаки на Україну: у МЗС Румунії незадоволені

Міністр закордонних справ Румунії Лумініце Одобеску

Лумініці Одобеску назвала "огидними" російські атаки на цивільну інфраструктуру України, додавши, що вони знову "привели до серйозних наслідків на території Румунії".

"На румунській землі було знайдено нові докази вибуху. Ми закликаємо Росію припинити ці військові злочини", – зазначила дипломат.

Раніше Міністерство оборони Румунії повідомило, що на румунській території близько 05:00 ранку в середу виявили безпілотника, який прилетів "із зони конфлікту в Україні". Сталося це на тлі чергових російських атак дронами-камікадзе на українську портову інфраструктуру поблизу українсько-румунського кордону.

Під час обстеження місця падіння спеціальні служби виявили кратер від можливого падіння дрону-камікадзе.

Це не перший подібний інцидент. Румунське Міноборони раніше зробило висновок, що Росія не намагалася атакувати території Румунії, а безпілотники опинялися на румунській території довільно після того, як їх збивала протиповітряна оборона України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – кількість конфліктів у світі починає зашкалювати. Війна в Україні триває з 2014-го, але перейшла на нову стадію 2022-го, після відкритого російського вторгнення. Раз у раз відбуваються збройні перевороти в Африці. Майже тиждень триває ескалація на Близькому Сході. Є побоювання, що Китай може скористатися ситуацією та спробувати вирішити "тайванське питання", а та ж Північна Корея (КНДР) – напасти на Південну. Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю УП зазначив, що ми дійсно досить швидко наближаємося до глобальної війни. Чи згодні з тим, що ми – на порозі Третьої світової чи навіть у ній? Чому таке стало можливим? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини