Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російський пілот, що бомбардував мирну Харківщину, отримав вирок
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський пілот, що бомбардував мирну Харківщину, отримав вирок

Окрім ув’язнення злочинцю присудили й сплату цивільних позовів на загальну суму понад 1,1 млн грн

3 березня 2023, 16:10 comments1071
Поділіться публікацією:

 Рашистському пілоту, який бомбардував Харківщину на початку війни, оголосили вирок. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора, пишуть "Коментарі".

Російський пілот, що бомбардував мирну Харківщину, отримав вирок

"Прокурори в суді довели, що засуджений у березні 2022 року отримав бойовий наказ про знищення цивільних об’єктів на території Харкова та Харківської області шляхом бомбардування. Йому надано координати цілі – радіотелевізійна передавальна станція Харків", — зазначили у відомстві.

В ОГП зазначили, що ця передавальна станція не використовувалась у воєнних цілях, а слугувала виключно для надання телекомунікаційних послуг, функціонування системи оповіщення та трансляції телерадіопрограм.

"Завдяки цьому населення отримує інформацію про загрози виникнення надзвичайних ситуацій, загрози життю або здоров’ю людей та заподіяння шкоди майну, а також рекомендації щодо їх уникнення", — розповіли прокурори.

За матеріалами слідства, російський пілот здійснив бомбардування РТПС Харків 8 авіаційними бомбами ФАБ-500 загальним тротиловим еквівалентом 2 тонни 400 кг, унаслідок чого башта отримала пошкодження металоконструкції, які значно знизили її опорну спроможність та унеможливили подальшу безпечну експлуатацію.

Суд дав йому 12 років тюрми. Також судді задовольнили цивільні позови потерпілих – трьох товариств на загальну суму понад 1,1 млн грн.

На порталі "Коментарі" йшлося, про те, що 40-річному льотчику, підполковнику, заступнику командира одного з авіаційних полків ЗС РФ ще в середині березня 2022 року було повідомлено про підозру. 24 лютого та 3 березня того року підозрюваний та штурман, виконуючи незаконний наказ командувача армії військово-повітряних сил протиповітряної оборони РФ – генерал-майора, злетіли з аеродрому у м. Воронежі Російської Федерації, незаконно перетнули державний кордон України та завдали авіаудари по м. Ізюм Харківської області. А вже 6 березня 2022 року ці ж особи здійснили бомбардування Харкова. Літак був збитий військовослужбовцями ЗС України. Він спалахнув та впав. Після падіння літака підполковника затримали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини