Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російський патріарх подякував святим за радянську ядерну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський патріарх подякував святим за радянську ядерну зброю

На думку істориків, радянська ядерна зброя є результатом викрадення ядерних секретів США радянською розвідкою та її агентами

18 жовтня 2023, 17:44
Поділіться публікацією:

Патріарх Російської православної церкви Кирило висловив думку, що ядерна зброя Росії створювалася за Божим промислом під покровом святого Серафима Саровського. Про це повідомляють "Коментарі".

Російський патріарх подякував святим за радянську ядерну зброю

Патріарх Кирило

Так, під час зустрічі з фізиком Радієм Ількаєвим глава РПЦ заявив, що Росія залишається вільною та незалежною завдяки ядерній зброї, створеній у ядерному центрі "під покровом преподобного Серафима Саровського". Кирило також подякував Ількаєву за його роботу в ядерній фізиці, заявивши, що без створення ядерної зброї Росія навряд чи існувала б.

"Ми маємо все зберігати в наших серцях і в пам'яті цей чудовий подвиг наших учених, які практично врятували країну", – заявив Кирило.

Нагадаємо, що Росія під час війни в Україні пішла шляхом ядерної ескалації. Так, перед вторгненням в Україну Путін став залякувати треті країни, які захочуть втрутитися в українсько-російську війну, безпрецедентним історичним викликом, що було розцінено як загроза застосування ядерної зброї. У ході війни в Україні неодноразові загрози застосування ядерної зброї проти країн Заходу висловлював заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв. Від слів Москва перейшла до справи — за погодженням з главою Білорусі Олександром Лукашенком, до союзної РФ республіки було переміщено тактичну ядерну зброю.

Цими днями РФ дератифікувала договір про заборону ядерних випробувань. На думку експертів, ядерні випробування можуть стати прологом перед використанням ядерної зброї.

У відповідь на ці дії НАТО провело навчання в Балтійському морі, відпрацювавши і можливе застосування "ядерної складової". Крім того, двопартійна комісія Конгресу рекомендувала США готуватися до одночасної війни з РФ та КНР, модернізувавши свої сили ядерного стримування.

Тим часом, в Ізраїлі назвали кількість загиблих українців.

Росія хоче екстрадиції ветерана дивізії "Галичина".

А в Німеччині здивували своєю позицією щодо бойкоту російської культури.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини