Російський міністр втік до США після отримання повістки

Колишній міністр сільського господарства Республіки Комі Денис Шаронов запросив притулок у США і став далекобійником

Екс-міністр сільського господарства та споживчого ринку Республіки Комі (РФ) Денис Шаронов після отримання повістки у жовтні 2022 року виїхав до Америки, де попросив політичного притулку. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає RTVI, журналісти якого впізнали колишнього політика на відеоролику, опублікованому на YouTube-каналі "Нові американці", а потім і поговорили з Шароновим.

У відео "Був міністром у Росії, став далекобійником у США" ім'я та прізвище екс-міністра не названо, але працівники ЗМІ за допомогою сервісів розпізнавання осіб з'ясували, що людина на відео - Шаронов. Пізніше колишній чиновник підтвердив RTVI, що на відео справді він.

Як стверджує Шаронов, він двічі зазнав кримінального переслідування в Росії, але обидва рази був виправданий судом і реабілітований. За його словами, з посади міністра сільського господарства Республіки Комі його було звільнено у січні 2022 року через затяжний конфлікт із головою регіону Володимиром Уйбою. Отриманий восени повістку Шаронов також пов'язує зі своєю колишньою роботою.

"Я став отримувати сигнали, що мені небезпечно залишатися в Росії, а коли в жовтні 2022-го прийшли з військкомату вручити повістку на мою адресу реєстрації, мені вже нічого не залишалося робити. Хоча я за віком, в принципі, не те щоб підходив. Я зрозумів, що це сигнал з республіки, де я працював, і це просто спосіб позбавитися від неугодних людей. Мені пощастило в попередніх двох переслідуваннях, але цього разу я розумів, що мені не відбитися. Мені нічого не залишалося робити, як залишити країну", - розповів він.

Наразі колишній міністр працює в США далекобійником і домагається здобуття політичного притулку.

Тим часом, у Запорізькій ОВА відреагували на інформацію про план Кремля підірвати ЗАЕС.

У ГУР відповіли, чи справді Путін ухвалив рішення щодо підриву ЗАЕС.

А експерти розповіли, чому світ лише спостерігає за ударами РФ по портах України.