Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російський генерал втратив посаду. Три місяці тому він був "героєм"
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський генерал втратив посаду. Три місяці тому він був "героєм"

Керівництво РФ усунуло свого генерала від виконання обов'язків.

29 жовтня 2022, 20:22 comments2059
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Влада РФ звільнила генерала Олександра Лапіна, який під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну командував угрупуванням "Центр". Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на російське міністерство оборони.

Російський генерал втратив посаду. Три місяці тому він був "героєм"

Російський генерал Олександр Лапін. Фото з відкритих джерел

Кілька днів тому відставки Лапіна бажав лідер Чечні Рамзан Кадиров. Окрім того, подібні висловлювання давав у бік російського генерала і лідер приватної військової організації "Вагнер" Євгеній Пригожин.

Кадиров критикував Олександра Лапіна через здачу міста Лиман та інших населених пунктів в Донецькій області в наслідок українського контрнаступу.

Глава Чечні повідомив, що він наразі не може особисто зв’язатись з генералом і тому вважає, що його "кришують" в штабі російської армії. Кадиров називав раніше Лапіна посереднім генералом та пропонував понизити російського військовослужбовця до звання рядового і позбавити усіх нагород та відзнак через ганьбу. Чеченець стверджує, що Лапін отримав нагороди за взяття Лисичанська в якому навіть не був.

58-річний російський генерал під час перебування на Чернігівщині роздавав нагороди військовим РФ за окупацію українських територій. Одну з нагород отримав його син. Цікаво, що всього три місяці перед звільненням президент Росії Володимир Путін надав Олександру Лапіну звання "Героя Росії" за участь в окупації Луганської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв заяву очільника Луганської обладміністрації Сергія Гайдая, який стверджував, що після звільнення Лиману, наступним кроком контрнаступу буде деокупація Луганщини.

Також "Коментарі" писали про прорив на Херсонщині. В наслідок вдалих дій ЗСУ було звільнено понад 50 населених пунктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини