Російський флот зазнав поразки у Чорному морі: заява Міноборони Британії

У Міноборони Британії вважають, що Україна досягла функціональної поразки російського Чорноморського флоту

Українським захисникам вдалося фактично завдати поразки російському флоту в Чорному морі. Про це заявив молодший міністр оборони Великобританії Джеймс Хіпі під час виступу на Варшавському безпековому форумі повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "Європейську правду".

"Так, прогрес України повільний, але ніхто не може сказати, що його немає. Можна показувати на харківський прорив як зразок успіху. Але подивіться на те, що Україна зробила зараз у Чорному морі! Україна досягла функціональної поразки російського Чорноморського флоту", - заявив Хіпі.

Оцінюючи сухопутний контрнаступ України, Джеймс Хіпі також зазначив, що "кожен дюйм важливий".

Читайте на порталі "Коментарі" - Україна значно активізувала удари по Криму. Останнім часом прилітало до Верхньосадового під Севастополем, де розташований запасний командний пункт Чорноморського флоту РФ. Завдано потужного удару по аеродрому "Саки". У п'ятницю, 22 вересня, удару було завдано безпосередньо по штабу Чорноморського флоту окупантів у Севастополі. Про що свідчить таке посилення атак на кримському напрямі? До чого це може спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Криму голосно: окупанти намагалися врятувати головну нафтобазу Чорноморського флоту.

Раніше "Коментарі" писали – голова ГУР Кирило Буданов розповів, чим відповість Путін на наступні удари Кримським мостом.