Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські ЗМІ порахували втрати РФ у війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські ЗМІ порахували втрати РФ у війні в Україні

Російські журналісти провели дослідження та вказали можливі втрати росіян у війні в Україні.

10 липня 2023, 12:15 comments2840
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Журналісти видань "Медуза" та "Медіазона" провели спільне розслідування з дослідником Дмитром Кобаком та розрахували кількість втрат, які зазнала Росія за 15 місяців повномасштабного вторгнення в Україну.

Російські ЗМІ порахували втрати РФ у війні в Україні

Українські військові знищують окупантів. Фото з відкритих джерел

Російські журналісти проаналізували дані про смертність громадян за 2022 рік та справи, які порушують родичі загиблих за двома методами. Таким чином до кінця травня росіяни втратили близько 47 тис. військових. Якщо врахувати можливі похибки, то діапазон втрат серед російських солдатів складає 40-55 тис. осіб.

Таким чином втрати росіян з моменту повномасштабного вторгнення в Україну перевищують втричі втрати радянської армії за десять років війни в Афганістані та втричі за час першої чеченської війни. Окрім того, журналісти встановили, що загальні втрати разом з важкопораненими та зниклими безвісти становлять щонайменше 125 тис. осіб. В розрахунок не потрапили полонені, а також українці, які воювали у складі ЛНР та ДНР.

Нагадаємо, що Росія офіційно заявляла про свої втрати у вересні минулого року та вказала 5937 солдатів, які загинули у війні з Україною. Попри це Генштаб ЗСУ вказує втрати Росії станом на 10 липня на рівні 234,48 тис. російських солдатів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський назвав точні втрати вагнерівців в Україні. За його словами українські військові ліквідували понад 20 тис. найманців групи "Вагнера", а втрати разом з пораненими сягають понад 100 тис. осіб. Подібну статистику наводив держсекретар США Ентоні Блінкен у травні цього року.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який розкритикував ідею Трампа та вказав, що Байден таким чином міг завершити війну за 5 хвилин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини